Geplaatst op 16 juni 2017

Eten bij Voorheen Slagerij Brouwer in Middelburg

We bezoeken lang niet alle Middelburgse evenementen of feestjes die we hier aankondigen, maar toen we in april dat filmpje maakten over de plannen van Voorheen Slagerij Brouwer reserveerden we kort daarop zelf ook een tafeltje. De combinatie van de locatie en het menu sprak tot onze verbeelding. En we vinden het persoonlijk gewoon heel tof als er in een stad ook ruimte is voor ongewone en nieuwe initiatieven, ook al is het maar voor even.

Nou, ongewoon was het zeker. In de Randstad zie je pop-ups al jaren, maar dat kun je van Middelburg toch niet beweren. Het was het team van VSB echter niet te doen om hipheid: het ging vooral om de gerechten zelf (al waren er ook genoeg knipoogjes, zoals de aankleding met vleesetende plantjes van PLANTaardig).

Zoals gebruikelijk wagen wij ons niet aan culinaire recensies maar we kunnen wel melden dat we heerlijk hebben gegeten. Het was precies zoals Martien Luteijn het in de aankondiging al stelde: dit zijn geen avondjes voor vegetariërs. Wij wisten echter wel raad met dat strogebrande spek en die in wijn gestoofde runderwang. Onze partners schoven daar overigens wel een paar stukjes van door naar ons bord, die houden nu eenmaal niet van spek. Hadden wij weer 🙂

Dit was misschien wel de laatste aanblik van de slagerij zoals die was. Het is nog steeds niet bekend welke bestemming het pand t.z.t. zal krijgen maar het kan soms hard gaan. Het oude pand van David’s voormalige collega Blankenburgh bijvoorbeeld, in de Korte Noordstraat, wordt momenteel ook al verbouwd tot appartementen. Maar dat idee gaf de gezelligheid en het eten van gisteren juist een extra dimensie. Iets met geschiedenis en mijlpalen. Dat vond David Brouwer zelf ook volgens ons, want die was ook te gast met zijn familie en hij leek het prachtig te vinden allemaal.

Ook daarom onze complimenten voor Martien, Margot Verhaagen én voor hun partners (en kinderen), want die hielpen allemaal mee in dit tijdelijke restaurant. Goed gedaan!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2017/04/14/voorheen-slagerij-brouwer-een-middelburgs-pop-up-restaurant/

wijzijndestad.com/2016/09/29/slagerij-brouwer-in-middelburg-stopt-ermee/

wijzijndestad.com/2017/01/17/david-brouwer-is-de-stad/


Delen op