array(7) {
 [0]=>
 int(40913)
 [1]=>
 int(40914)
 [2]=>
 int(40910)
 [3]=>
 int(40909)
 [4]=>
 int(40911)
 [5]=>
 int(40915)
 [6]=>
 int(40912)
}

Even terug naar Middelburg…in december 2015

Uit de archieven van Wij zijn De Stad: december 2015.

Vijf jaar is helemaal niks natuurlijk, maar toch is het zo dat we zelf de hele tijd ‘oh ja’ mompelen, als we die 45 berichtjes van de laatste maand van 2015 terugzien.

Het eerste bericht waar ons oog op valt is er eentje met weinig tekst. We verwezen alleen naar een paginagrote advertentie in de krant, die Connie de Lange even had gefixt. We waren zelf dol op het beeld, maar voor Middelburg Winterstad konden we het maar beperkt inzetten. Het bleek gedoe op te leveren, rondom een bestaand logo. Daar werd deze advertentie alleen maar mooier van, vonden we.

Maar de wintermaand zelf was gezellig en joviaal dat jaar hoor. We beheerden toen ook nog Ik geef weg – Walcheren en zagen winterondernemers daar van alles weggeven. Er waren winterfoodtrucks en er was een Kerstculimarkt. Het was een gekkenhuis, aan de vooravond voor Kerst. Het kijkcijferkanon die maand was dat kiekje van Paskal, die samen met de bondscoach een biertje deed in Seventy-Seven, op Kerstavond uiteraard.

Middelburg Winterstad geeft weg…

27 december: Koopzondag, Winterfoodtrucks en een culikerstmarkt

Gekkenhuis Middelburg aan de vooravond van Kerst

Prettige kerstdagen, Paskal en Danny

Maar er was meer dan de feestdagen alleen. Fit For Free was net geopend. De Prikkerij Tattoo Craft and more begon net en aan de Loskade werd hard gewerkt om Hotel Loskade 45 gestalte te geven.

Fit for Free: een nieuw Fitness Center in Middelburg

Marek en Ianthe beginnen Studio De Prikkerij

Op bezoek bij…het toekomstige Hotel & Brasserie Loskade 45

Bezoekjes leggen we ook graag af zonder goede reden. Gewoon, om kennis te maken, of voor kijkjes achter de schermen. Die maand gingen we onder meer op bezoek bij de ondernemers Etienne, Marjanne en Cora. Ze hebben allemaal hun eigen, mooie verhaal:

Op bezoek bij…Etienne van der Sloot

Op bezoek bij…de Tuin van Broeder Ludovicus

Op bezoek bij…Eszeth Mode

We gingen ook bezoek bij Sjaak, een liefhebber van de Middelburgse geschiedenis. Hij had prachtige historische beelden voor ons, genoeg voor drie berichten.

Middelburgse historie uit de collectie van Sjaak den Herder

Verder werden we o.a. vermaakt door de stoute expo van het Zeeuws Museum, en het beklimmen van Malle Betje met John en Wim. Daar werden we blij van!

Malle Betje: de beklimming van de Stadhuistoren van Middelburg

Geslachtsdelen in het Zeeuws Museum

Zelfs met zo’n kleine greep zijn we al gauw weer een uurtje zoet. Van de ene glimlach naar de andere.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Op volle retouren in de ZB
Op volle retouren in de ZB

Wat gebeurt er eigenlijk met alle spullen die je online besteld hebt en retourneert? Daar ging de online VPRO Tegenlicht Meet Up in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland vanavond […]

1 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zó waarheidsgetrouw kan een schilderij uit 1550 zijn
Zó waarheidsgetrouw kan een schilderij uit 1550 zijn

“Hoe waarheidsgetrouw is een schilderij uit 1550 eigenlijk?” vroegen we ons afgelopen zondag af, bij het staren naar een indrukwekkend beeld van Middelburg, uit de tweede helft van de zestiende […]

2 dec 2020
Afbeelding #008 voor het verhaal Ja, Schaapjes!
Ja, Schaapjes!

Ja, Schaapjes! Ze lopen er nooit zo mee te koop, maar die dames van JA Tassen zijn supercreatief. Of er nu vogelkooitjes worden opgehangen in de straat, of bomen worden […]

2 dec 2020