Geplaatst op 09 augustus 2019

Expositie Paul Sanderse in tuin Kloveniersdoelen

We zijn er een beetje laat mee, maar wát een mooie beelden staan er momenteel in de tuin van Kloveniersdoelen zeg!

We kregen vorige week al de tip van Louise Van’t Hof-van Keulen, dat Paul Sanderse daar exposeert, maar kwamen er gisteren pas aan toe, na het rondje Dolle Donderdag. Tot onze verrassing was de kunstenaar zelf ook aanwezig. Hij stond in alle rust te werken in het hoekje van de tuin.

We zeiden het al eens eerder, door Wij zijn De Stad en Middelburg Dronk hebben we in de afgelopen jaren veel Middelburgers voor het eerst ontmoet, maar ook veel mensen nog niet. Er is voor ons bijvoorbeeld nog veel te ontdekken in de werelden van muziek, sport en kunst.

Paul kunnen we niet los zien van die laatste twee. Hij was vele jaren trainer bij Kv Swift en is later als autodidact keramische beelden gaan maken. Hij exposeerde al vaker in de tuin van de Kloof, én op vele andere plekken. Paul vertelde gisteren dat hij al behoorlijk veel werk verkocht heeft in de afgelopen twee weken, met name aan toeristen. Je kunt de expositie nog gaan bekijken t/m aanstaande zondag.

Soms vallen dingen voor ons gevoel gewoon vanzelf op hun plaats. Begin deze zomer waren we eindelijk eens op bezoek bij de korfbalvereniging, nu hebben we Paul ontmoet en eerder deze week waren we ‘toevallig’ ook op bezoek bij Beeldhouwatelier Arnestein, waar Paul ook blijkt te werken.

Dáár waren we dan weer om nu eindelijk eens echt kennis te maken met Karel Van de Beek, die ook ook mooie dingen maakt en doet én die Middelburg bijzonder goed kent. Daar hebben we een vervolgafspraak mee gemaakt. Daar zouden we namelijk zomaar zes items over kunnen maken. Je hebt best kans dat Paul dan ook weer in terugkomt in een van die items. Een mooi rond cirkeltje toch? Wordt een soortje vervolgd dus!

Meer lezen:

www.paulsanderse.nl


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg