Geplaatst op 14 maart 2016

Extra Koopzondagen deze zomer?

Vrij regelmatig krijgen wij vragen van onze winkeliers over ‘de’ openingstijden van Middelburg. Gaan ‘we’ open een feestdag? Hoe zit dat nou met die koopavond? En hoeveel winkels gaan er open met koopzondag?

Wij (en het bestuur van de VOM) kunnen daar soms maar moeilijk antwoord op geven, omdat we dan eigenlijk iedereen één voor één af zouden moeten gaan. Het is een vrij land tenslotte en iedere winkelier bepaalt uiteindelijk zelf wat hij of zij doet. We kunnen dus wel een advies geven, maar hoe zorgvuldig is dat nou?

Daarom hebben we besloten de vraag wat vaker aan onze ondernemers te gaan stellen. Via onze nieuwsbrief, via Wij zijn de Stad en soms via een flyertje. Op den duur hopen we er een speciale pagina voor in te richten op onze website, zodat iedere winkelier daar de ‘cijfers’ zelf kan bekijken.

De VOM heeft een groepje ondernemers gevraagd om zich hiermee mee bezig te gaan houden. En ze hebben meteen een eerste (jaarlijks terugkerende) vraag: gaan we nog een zondagje (of meer) open in tijdens de zomervakantie? Waar dat voorheen gewoon werd bepaald en we dan wel zagen wie er meedeed, is dat nu omgedraaid. Eerst wordt er gekeken of er draagvlak is en dat maken we inzichtelijk via al onze kanalen. Al doende leert men, zullen we maar zeggen 😉

Mochten er zondagen naar voren komen die de moeite waard blijken te zijn, dan worden er verschillende activiteiten omheen georganiseerd, zoals een antiekmarkt of een kunstmarktje.

Enfin, wil je graag je mening geven als winkelier? Klik dan op de link en je leest er alles over!

wijzijndestad.com/2016/05/04/enquete-voor-ondernemers-extra-koopzondagen-in-de-zomer/


Delen op