Geplaatst op 09 oktober 2017

Eyebombing in Middelburg met Joan

Sinds een paar maanden volgen wij op Instagram de Middelburgse account Eyebombing_by_Joan. De foto’s die we daar zien doen ons regelmatig in de lach schieten.

Laat dat nu net de bedoeling zijn! ‘Eyebombing’ is zeker niet nieuw. Het komt erop neer dat je overal van die plastic ‘wiebeloogjes’ (in het Engels: Googly Eyes) op plakt, met de bedoeling alledaagse objecten in de publieke ruimte vrolijker te maken, door ze een gezicht te geven. Hier twee links die er meer over vertellen:

www.kidsweek.nl/filmpjes/filmpje-overal-oogjes-opplakken

eyebombing.com/about

Wij wilden wel eens weten wie die eyebomber in Middelburg is, en zochten contact via Instagram. Daar leerden we dat Joan Verbeem erachter zit, dezelfde dame als van de Free Little Pantry in de Briljant, waar we vorige maand over schreven. We waren van harte welkom om kennis te komen maken.

Gisteren gingen we op bezoek. Joan woont net achter de fietstunnel tussen de Kanaalweg en Dauwendaele, een prima uitvalsbasis voor haar hobby’s. In het dagelijks leven werkt Joan als webcaremedewerker voor Roompot Vakanties. Dat is, net als de voedingskast, een onderwerp waarover je lekker kunt bomen, maar we kwamen natuurlijk voor die oogjes. Wat dan? Hoe dan?

Welnu, Joan las er eens iets over en vond het gewoon leuk om dat ook in Middelburg te doen. De oogjes kosten bijna niks (100 stuks voor een euro ofzo) en ze richten geen schade aan. Ze zijn simpel te verwijderen en laten dan geen lijmsporen na. We zagen de oogje al meteen zitten bij de deurbel van Joan, maar toen we later samen richting centrum liepen zagen we ze opeens overal. We hadden daar overigens wel vaak aanwijzingen van Joan voor nodig. Je moet je eigen ogen echt goed de kost geven, om ze te zien.

Al lopende zagen we dat er echt veel objecten zijn die zich goed lenen voor eyebombing. Joan laat ze niet altijd zitten. Soms plakt ze ze alleen ergens op voor een foto. Dat plakken doet ze razendsnel. Even niet opletten en je hebt er twee te pakken. Dat merkte ook Koen, van Bloemen van Koen. Hij verslikte zich nog net niet in zijn boterham.

Het was leuk, om Joan zo bezig te zien. Ze vertelde dat ze graag nog eens twee grotere ogen zou plakken op de onderkant van de Schroebrug. Dat wordt nog lastig, maar wie weet: misschien kan Rondvaart Middelburg daar nog eens iets in betekenen.

Na twee uurtjes namen we weer afscheid. Joan gaf ons nog een handje van die oogjes mee. Nou, die waren zó weggeplakt, kunnen we melden. Fun! #wijzijndeogenvandestad

Gerelateerd:

Mooi: een Little Free Pantry in Middelburg


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg