Geplaatst op 30 juni 2016

Facebook: wil je meer of minder pagina’s?

Misschien goed om te weten: Facebook gaat (voor de zoveelste keer) het algoritme dat bepaalt wat we te zien krijgen in onze tijdlijnen, aanpassen. Je krijgt voortaan meer te zien van je contacten, en minder van pagina’s:

nos.nl/artikel/2114355-meer-vrienden-minder-nieuws-op-facebook.html

Veel mensen zullen dat prettig vinden, maar wij horen ook regelmatig mensen zeggen dat ze weinig berichten van Wij zijn De Stad en andere pagina’s te zien krijgen. Dat heeft hier alles mee te maken. Facebook is zelf een bedrijf dat veel winst wil maken, en ziet iedere pagina, of het er nu eentje van een bedrijf of van een community is, als een potentiële bron van inkomsten. Ze willen graag dat er betaald wordt, voor de zichtbaarheid van berichten.

Wij betalen niet, maar we vinden het uiteraard wel fijn om niet helemaal uit beeld te verdwijnen. We zullen dus zelf ons best moeten blijven doen om interessante berichten te plaatsen. Maar we willen het toch een keer gezegd hebben: als je die berichten graag leest heeft het écht zin om ze ook te liken (of zelfs te delen). Dan krijg je ze in de toekomst ook vaker te zien. Je hebt er zelf ook invloed op, bedoelen we maar.

Foto 1902: Muziekuitvoering van de Kleppermars op de Grote Markt te Middelburg onder leiding van dirigent Jan Morks.

Bron: Beeldbank Zeeuws Archief, collectie Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg