Geplaatst op 30 juli 2016

Feest! Wij zijn De Stad bestaat twee jaar!

Vlaggen! Slingers! Feestmuziek! Wij zijn De Stad bestaat deze week 2 jaar! Iedereen een stukje taart geven is natuurlijk te mooi, maar we willen wel van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor alle belangstelling, tips en voor alle likes en deelacties. Vooral daardoor groeit de pagina nog steeds en doen wij ons werk met plezier. Met heel veel plezier zelfs!

Wij zijn De Stad begon in 2014 met alleen een Facebookpagina. Een jaar later volgde de website, waarop ook alle berichten van FB geïmporteerd worden. Dat doen we voor alle mensen die geen lid zijn van het platform, maar ook omdat we alle bijdragen graag duurzaam willen bewaren en beter zichtbaar willen laten zijn voor Google c.s. In die twee jaar publiceerden we bijna 1300 berichten.

Er is uiteraard ook wel eens kritiek op dat wat we doen, maar die staat niet in verhouding tot de waardering die we krijgen. Steeds meer mensen kennen de naam van de site en weten ons te vinden als ze interessant lokaal nieuws hebben, evenementen organiseren of een leuke foto willen delen. Er gaan – letterlijk – steeds meer Middelburgse deuren voor ons open.

Dat is super, want juist daarom kunnen we hier steeds vaker dingen van achter de schermen laten zien, of foto’s en video’s delen die nog lang niet bij iedereen bekend zijn. De groei van het bereik van de Facebookpagina gaat niet heel snel, maar wel gestaag. Inmiddels zijn er 6600 mensen die de pagina een duimpje gaven. Die mensen bereiken we met onze berichten lang niet allemaal natuurlijk, maar ook dat gemiddelde stijgt nog steeds.

Soms zijn er bijdragen die het heel goed doen (die over Frietboetiek B’tje Anders, eergisteren, bereikte bijvoorbeeld meer dan 25.000 mensen volgens Facebook), soms blijven ze steken op 3 ├á 4.000 lezers. Het gemiddelde ligt waarschijnlijk ergens rond de 7000. Dat zijn geen cijfers waar Nu.nl en consorten jaloers op zullen zijn, maar wij vinden het zelf machtig veel, voor een lokaal platform. Dat geeft ons veel energie.

Daarom mensen: bedankt voor jullie hulp en aandacht. We zijn daar heel erg blij mee. Jullie zijn De Stad, wij zijn De Stad. Op naar de volgende 2 jaar!

Ansichtkaart 1961: Beeldbank Zeeuws Archief.

Een van de eerste berichten: een uitleg over Wij zijn De Stad.


Delen op