Geplaatst op 23 december 2014

Femke Vos De Wael opent stadstuinwinkel Plantaardig

En jazeker, we zijn vrijdag ook nog even gaan koekeloeren bij Femke. Ze opent haar nieuwe winkel PLANTaardig pas op 3 januari maar ze gaf vorige week al een sneak preview. Omdat we in januari verhinderd zijn gingen we nu alvast even kijken. We waren benieuwd hoe de oude videotheek van Willem er straks uit zal gaan zien.

Een vraag die op onze lippen brandde had betrekking op het verleden van Femke. Ooit deed ze al kunstige dingen met alles wat groeit en bloeit, maar daar moest ze mee ophouden vanwege lichamelijke klachten. Of ze daar dan nu geen last meer van had? Dat blijkt inderdaad het geval te zijn. Het probleem zat ‘m in het werken met bloemen. Nu doet ze alleen in planten. Dat is een heel ander verhaal.

Het is sowieso een ander verhaal. Als Femke zegt dat ze een plantenwinkel gaat beginnen reageren veel mensen met de opmerking “oh leuk, weer terug in de bloemen”. “Nee, planten!”. Als ze de hippe aanduiding ‘stadstuinwinkel’ (www.tuinenbalkon.nl/waar-vind-echte-stadstuinwinkel) gebruikt begint niemand gek genoeg over bloemen. Zou dat de randstedelijke invloed zijn ofzo?

Maar een gewone plantenzaak wordt dit ook niet. Bij Plantaardig kun je straks bijvoorbeeld ook planten huren of ruilen. Vooral dat laatste vinden we interessant. Je kunt bijvoorbeeld na 10 jaar wel eens uitgekeken zijn op je cactus, maar omdat die dan volgroeid is kan die voor iemand anders juist reuze aantrekkelijk zijn. Die kun je dan met gerust hart komen ruilen voor een varen, ficus of vingerplant.

Wat Femke ook gaat doen, of misschien wel vooral zelfs, is het verzorgen van workshops. In de zaak staan al naaimachines en een grote wand vol knutselspullen. Wat of hoe vertelt Femke tijdens de opening. De flyers liggen nog bij de drukker.

Wat we ons nog wel afvragen is of het nu wel zo verstandig is om hele dagen Jacques Brel te draaien op de pick-up die in de zaak staat. Zouden de plantjes daar niet wat zwaarmoedig van worden? Da’s toch een beetje muziek voor vergeet-mij-nietjes tenslotte 🙂Meer verhalen over Plantaardig

Femke Vos De Wael is De Stad

Uit de serie Stadsgezichten van Ton Stanowicki deze keer Femke Vos De Wael. We schreven in december 2014 over haar, kort voordat ze haar winkel PLANTaardig zou gaan openen. We…

Lees meer

PlantAardig: een van de leukste plantenwinkels van Nederland

Goed bezig, die Femke Vos De Wael. Haar planten duiken overal op Walcheren op (ook de verhuurafdeling neemt een grote vlucht) maar PLANTaardig zelf duikt ook regelmatig op, in de…

Lees meer