Geplaatst op 22 november 2015

Fia de Pree in de keuken van Two Ladies like lunch

Als we eens ergens op Walcheren zijn waar ook lekker eten is te vinden duurt het meestal niet lang voordat we Fia de Pree ontwaren. We maken daar altijd flauwe grapjes over (“Ha Fia, ben jij er ook weer?”) maar het is natuurlijk geen toeval. Fia en haar dochters zijn dol op het lokale en regionale culinaire gebeuren. Mede daarom konden we alleen maar grijnzen toen we hoorden en lazen dat Fia sinds een maand in de keuken staat van Two Ladies Like lunch, aan de Korte Geere.

Afgelopen vrijdag zijn we haar even gaan begroeten. Zoals we in juli al schreven (wijzijndestad.com/?p=8400) vinden we het sowieso gezellig om van tijd tot tijd bij te kletsen met de dames daar. Diana en Nikki zaten juist te lunchen op dat moment. “Heeee! Hoe is ’t dan?” Nou, het ging met iedereen gewoon hartstikke goed eigenlijk. Zeker met Fia. Ze vertelde enthousiast over haar nieuwe kookdomein, de vernieuwde inrichting en over haar aanpak. Dat is dus een vegetarische aanpak. Moet je net ons hebben. Wij, die alle ophef over rood vlees en vette worstjes lachend wegwuiven. Wij die wekelijks veel te veel vetten, suikers en andere slechte dingen tot ons nemen. Wij, die nog steeds –en al heel lang- in de ontkenningsfase zitten.

Maar Fia kent haar pappenheimers goed genoeg om te weten dat je mensen niks moet opdringen. Dat probeerde ze dus ook niet. Maar Diana kon het niet laten om het voorzichtig te proberen. “Neem hier nu eens een slokje van”. Ze reikte ons een glas aan met daarin een donkerrode vloeistof. Het bleek een vers groentesapje en we vonden het nog lekker ook! De hoofdsmaak was namelijk rode biet, en daar zijn we –dat dan weer wel- ook dol op.

Hoe dan ook: een leuk team zo. En ook goed om te weten: Fia verzorgt ook lunches of diners op maat. Afgelopen donderdagavond bijvoorbeeld een wijnproeverij i.s.m. Monique van Wijnspeciaalzaak 12% of meer. En dat met een plantenwand op de achtergrond waarin onder meer planten van Femke van PLANTaardig zijn te vinden, aan een tafel met daarboven lampen van Bapke van der Steen. Lekker lokaal, lekker samen!

Like two ladies, but then a few more 🙂

Tags:

Delen op