array(6) {
 [0]=>
 int(11974)
 [1]=>
 int(11975)
 [2]=>
 int(11976)
 [3]=>
 int(11977)
 [4]=>
 int(11978)
 [5]=>
 int(11979)
}

Film: de sloop van het oude schoolgebouw in de Sint Pieterstraat in Middelburg, 1997

Het is een video van maar liefst 2,5 uur en bijna 10 Gb groot, daarom hebben we ‘m deze keer alleen op YouTube gedeeld. Voor oud-scholieren van de SSGM, nu Nehalennia SSG, zijn de beelden echter wel een feest van herkenning. Het zijn beelden uit de zomer van 1997, toen het oude schoolgebouw aan Sint Pieterstraat 25 werd gesloopt, om plaats te maken voor de woningen die er nu staan. Oud-conciërge John Sieling filmde de sloop, Weerwerk Zeeland digitaliseerde de VHS-band deze week voor ons:

In beeld zien we onder meer Adrie Nijsse. Die heeft tegenwoordig zijn eigen machineverhuurbedrijf, maar in die tijd was hij nog kraanmachinist bij Melis Kraanverhuur.

De beelden zijn uiteraard behoorlijk gruizig, maar we vinden het supertof om een paar van die oude lokalen terug te zien. Zelf zaten we daar in de brugklas in het schooljaar 1983-1984 en het is best maf hoeveel herinneringen we nog hebben aan die tijd. Het lokaal waar we Engels en Frans hadden van meneer Daamen en Gulien. Nederlands, in de barakken, van mevrouw Steenaard.

Oh ja! Tekenen van van Vossen. Wiskunde van Swanevelt, Aardrijkskunde van Kodde. Geschiedenis van Dieleman, Gymnastiek van Slik. Als je de namen van de docenten weer oplepelt weet je opeens ook weer waar in de gebouw ze lesgaven, en hóe ze dat deden.
En dan die kleine kantine, die gare gymzaal en het hokje van de conciërges, in onze tijd nog meneer Dekker. Achter de school de kassen van hem, vol cactussen. En daarachter weer de steegjes waar stiekem werd gerookt en gevoosd, door de vroege liefhebbers. Mooi man!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/van-latijnse-school-tot-nehalennia-650-jaar-gymnasium-in-middelburg/

Pand Juwelier de Jong in de Sint Pieterstraat wordt woonhuis

Op bezoek bij…de familie Burger

Foto’s en krantenknipsels: Beeldbank en Krantenbank Zeeland, ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zeehond terug in Middelburg
Zeehond terug in Middelburg

Ha! Onze vriend is weer terug in de Middelburgse wateren! We weten natuurlijk niet zeker of het dezelfde is als die visliefhebber van twee jaar geleden, maar zeker is wel […]

6 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij Amanda's Trimsalon in Middelburg
Op bezoek bij Amanda’s Trimsalon in Middelburg

Toen we een tijdje geleden met iemand zaten te kletsen over al onze bezoekjes aan kappers en schoonheidssalons in Middelburg, in de afgelopen vijf jaar, vroeg ze of we ook […]

7 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De eerste dag van Stadsfeesten Middelburg 2019: het programma
De eerste dag van Stadsfeesten Middelburg 2019: het programma

Vandaag barsten de Stadsfeesten Middelburg los! Het begint vanmiddag op de Markt, met een vrij toegankelijk kinderspektakel vol springkussens, schminken, gratis versnaperingen, muziek, spelletjes en nog veel meer. Verder vanmiddag […]

7 jun 2019