Geplaatst op 05 juni 2019

Film: de sloop van het oude schoolgebouw in de Sint Pieterstraat in Middelburg, 1997

Het is een video van maar liefst 2,5 uur en bijna 10 Gb groot, daarom hebben we ‘m deze keer alleen op YouTube gedeeld. Voor oud-scholieren van de SSGM, nu Nehalennia SSG, zijn de beelden echter wel een feest van herkenning. Het zijn beelden uit de zomer van 1997, toen het oude schoolgebouw aan Sint Pieterstraat 25 werd gesloopt, om plaats te maken voor de woningen die er nu staan. Oud-conciërge John Sieling filmde de sloop, Weerwerk Zeeland digitaliseerde de VHS-band deze week voor ons:

youtu.be/KdDSdUu0Vsw

In beeld zien we onder meer Adrie Nijsse. Die heeft tegenwoordig zijn eigen machineverhuurbedrijf, maar in die tijd was hij nog kraanmachinist bij Melis Kraanverhuur.

De beelden zijn uiteraard behoorlijk gruizig, maar we vinden het supertof om een paar van die oude lokalen terug te zien. Zelf zaten we daar in de brugklas in het schooljaar 1983-1984 en het is best maf hoeveel herinneringen we nog hebben aan die tijd. Het lokaal waar we Engels en Frans hadden van meneer Daamen en Gulien. Nederlands, in de barakken, van mevrouw Steenaard.

Oh ja! Tekenen van van Vossen. Wiskunde van Swanevelt, Aardrijkskunde van Kodde. Geschiedenis van Dieleman, Gymnastiek van Slik. Als je de namen van de docenten weer oplepelt weet je opeens ook weer waar in de gebouw ze lesgaven, en hóe ze dat deden.
En dan die kleine kantine, die gare gymzaal en het hokje van de conciërges, in onze tijd nog meneer Dekker. Achter de school de kassen van hem, vol cactussen. En daarachter weer de steegjes waar stiekem werd gerookt en gevoosd, door de vroege liefhebbers. Mooi man!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/van-latijnse-school-tot-nehalennia-650-jaar-gymnasium-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/pand-juwelier-de-jong-in-de-sint-pieterstraat-wordt-woonhuis/

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bijde-familie-burger/

Foto’s en krantenknipsels: Beeldbank en Krantenbank Zeeland, ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg