Geplaatst op 29 december 2015

Fit for Free: een nieuw Fitness Center in Middelburg

Toen we vanochtend thuis riepen dat “we even naar de sportschool gingen” werden we recht in ons gezicht uitgelachen. Volkomen terecht, want we gingen slechts wat foto’s nemen, van de nieuwe sportschool Fit For Free Middelburg aan de Buitenruststraat (in het gerenoveerde pand waar voorheen Trendhopper en Jacobsen Meubelen waren gevestigd).

We vroegen ons op voorhand vooral af hoe groot de markt voor fitness eigenlijk is, want er zijn nogal wat sportscholen in Middelburg. Maar blijkbaar is er nog steeds ruimte voor meer. Dit nieuwe Fitness Center is in ieder geval een hele grote, waarvan er de afgelopen jaren veel zijn geopend in Nederland. Op 4 januari a.s. dus ook in Middelburg (vandaag is het open dag van 17.00 uur tot 21.00 uur).

We kennen de wereld van sportscholen niet goed genoeg om dingen te gaan vergelijken, maar het zou ons niet verbazen als F4F één van de grootste is. Het oppervlakte is immens (en dan wordt nota bene alleen nog de begane grond gebruikt) en het aantal apparaten is ronduit indrukwekkend. We spraken met clubmanager Anneke en twee dames uit Bergen op Zoom die haar helpen opstarten. Zij legden uit dat Fit for Free niet zozeer denkt in termen van concurrentie. De keten onderscheidt zich vooral door de prijs. Als je sport in de daluren kun je er al terecht voor 9,95 per maand en dan zijn er ook nog professionele begeleiders aanwezig.

Wordt er dan soms bezuinigd op andere dingen? Nou, in ieder geval niet op de kleedkamers, die er gewoon prachtig uitzien, en ook voorzien zijn van een kleine sauna. Ok, als je gaat spinnen is de begeleiding virtueel. Op het scherm zie je dan bijvoorbeeld een Alpentafereel en krijg je de aanwijzingen op afstand. En de muziek die je hoort? Die wordt ergens centraal in Nederland aangestuurd. Maar er zijn meerdere zenders, dat dan weer wel. Sporters in de avonduren zijn over het algemeen jonger dan tijdens de ochtenden. Dat vraagt ook om een andere sound.

Hoe dan ook: het pand is mooi opgeknapt en ingericht. Wat dat betreft zal het ongetwijfeld voorzien in een behoefte. Maar dat laten we verder maar aan de kenners over. We wensen Anneke en haar team in ieder geval veel succes!

www.fitforfree.nl/sportschool/middelburg-opening-4-1

Tags:

Delen op