array(1) {
  [0]=>
  int(18555)
}

Five Fingers: Wij waren De Filmset

Wij waren de filmset!

Wat hebben we hier nu? Welnu: het is een screenshot uit een trailer voor een Amerikaanse film uit 2006, Five Fingers. Tot voor kort hadden wij nog nooit van die film gehoord, totdat we een mailtje kregen van Yuri Henderikse. Hij schreef over een gedachtenspinsel dat hij had. Via een nummer van Placebo uit de soundtrack voor de film Cruel Intentions kwam hij tot de ontdekking dat actrice Touriya Haoud óók in Five Fingers speelde en hij herinnerde zich opeens dat er voor die film ook opnames werden gemaakt in Middelburg:

“Kan me herinneren dat ik ineens op de Vismarkt midden in de set van die film beland was. Kon nog net een glimp opvangen van Touriya Haroud. Afijn, een gek verhaal. Er zit ook een scène in waarbij Ryan met achterop Touriya over de markt fietst met het stadhuis op de achtergrond. Ik heb er eens een beetje naar zitten Googlen maar kan er nergens meer iets over terugvinden. De film is blijkbaar ook nooit in Nederland uitgebracht.”

We vinden ze altijd wel leuk, zulke vragen. In dit geval vonden we beelden nog vrij snel ook, via YouTube. In de film zelf komt het stadhuis inderdaad kort in beeld, al na 50 seconden: https://youtu.be/aXpd1vHZKg8?t=47. Op YouTube krijg je overigens wel een illegale screener voorgeschoteld, van matige kwaliteit.

Verder zijn er nog twee trailers. In de ene zie je een kort shot van het stel op het Abdijplein, de andere start met het panorama van het screenshot bij dit bericht.

Je hebt er niet veel aan verder maar wij vinden dit toch altijd leuke weetjes. Weer wat geleerd! Meer hierover:

In Trouw: https://www.trouw.nl/home/amerikaans-acteerdebuut-touriya-haoud-niet-in-bios~a7e2c14a/

In de PZC: https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/2006-09-13/edition/null/page/37

Op IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0428541/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Code spektakel
Code spektakel

Wat schijnt dat zonnetje weer lekker he? Maar donders, het spektakel van gisteravond mocht er ook zijn! We zagen al veel Middelburgse foto’s voorbij komen. Deze, van Thom Brouwer, vinden […]

28 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Korte Geere 3 weer verhuurd
Korte Geere 3 weer verhuurd

Hoera! Korte Geere 3 is ook weer verhuurd. De bestemming weten we ook, maar op verzoek houden we die nog even voor ons. Wordt gauw vervolgd!

29 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal 12.000 duimpjes voor Wij zijn De Stad op Facebook
12.000 duimpjes voor Wij zijn De Stad op Facebook

Hoera! Sinds gisteren heeft onze pagina meer dan 12.000 duimpjes! Dat wij iedere keer weer stilstaan bij zulke mijlpalen heeft een goede reden: we zijn gewoon heel blij dat er, […]

30 mei 2018