Geplaatst op 04 april 2018

Focus Optiek heropend na grootscheepse verbouwing

Focus Optiek bv aan Nieuwe Burg 9 viert in 2018 het 125-jarig jubileum en is daarmee de oudste, nog bestaande, opticien van Middelburg. Dat mooie gegeven wordt het hele jaar door gevierd, om te beginnen met een een nieuwe winkel, die gisteren, na een verbouwing van acht weken, is heropend. We gingen uiteraard een kijkje nemen.

We werden ontvangen en rondgeleid door Annemarie Snel. Gezellig! Nu gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat we niet goed op het netvlies hadden hoe het interieur er tot voor kort uitzag maar we kunnen wel constateren dat de nieuwe zaak stijl- en sfeervol is geworden. Wel veel zwart zeg je? Nou, dat vinden wij dus heel mooi. Enfin, kijk zelf maar.

We spraken ook nog kort met eigenaar Gábor Timmerman, die vertelde dat hij nu ruim 10 jaar eigenaar is van Focus (en er al 26 jaar werkt). We gaan later dit jaar graag nog eens naar hem terug, in de hoop dat hij nog mooie oude foto’s heeft. In de Krantenbank Zeeland zagen we in ieder geval al prachtige oude advertenties, van begin 20e eeuw, en toen Annemarie ons na het filmen ook nog even de zolder liet zien kregen we het gevoel dat er over het naoorlogse pand en zijn voorgangers ook nog wel het nodige is te vertellen.

Maar nu dus eerst: de nieuwe zaak. We feliciteren team Focus van harte.

www.focusmiddelburg.nl


Delen op