Geplaatst op 04 maart 2020

Fontein Spiegelvijver Park Molenwater in gebruik genomen

Een volgende fase in Plan Molenwater: de fontein van de Spiegelvijver is in gebruik genomen!

Het nieuwe parkontwerp biedt 2000 m3 aan extra ruimte om water tijdelijk te bergen en vast te houden. Dat zijn 100.000 regentonnen die gedurende extreme buien het rioolstelsel van het centrumgebied van Middelburg ontlasten. Regenwater is kwalitatief hoogwaardig zoet water en als zodanig te waardevol om door het riool te lozen. Beter is het om het water te bergen en zo lang mogelijk vast te houden, zodat het ook in perioden van droogte kan worden benut.

Daartoe wordt bij gebouwen in de aangrenzende straten de hemelwaterafvoer afgekoppeld van het rioolstelsel en wordt het hemelwater naar het park afgevoerd, waar het in wadi’s wordt opgevangen en geborgen. Vanuit deze wadi’s sijpelt het water terug naar het grondwater om daar de natuurlijke watervoorraad aan te vullen.

Aan de rand van het Molenwaterpark wordt een cascade van boswadi’s gerealiseerd. Deze worden ecologisch ingericht voor libellen, vlinders en amfibieën. Daarnaast vormen ze attractieve speelaanleidingen. Water heeft een grote aantrekkingskracht. De 25 meter brede spiegelvijver waarin het stedelijk silhouet reflecteert wordt dan ook dé topplek van dit Middelburgse stadspark.

Bron: www.boschslabbers.nl/…/herinrichting-molenwaterpark/

Met dank aan RK Fotografie voor de foto’s!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg