array(10) {
 [0]=>
 int(6451)
 [1]=>
 int(6452)
 [2]=>
 int(6453)
 [3]=>
 int(6454)
 [4]=>
 int(6455)
 [5]=>
 int(6456)
 [6]=>
 int(6457)
 [7]=>
 int(6458)
 [8]=>
 int(6459)
 [9]=>
 int(6460)
}

Foto’s vanachter het raam en meer

Als we zouden willen zouden we hier de hele dag door toffe berichten kunnen delen, over al die mooie, lokale initiatieven van nu. Dat we nu even kiezen voor bundelen is echter niet voor niets. Toen we in 2005 begonnen met ‘bloggen’ leerden we al de snel hoe de online aandachtseconomie werkt. Als je overdrijft schiet je je doel voorbij.

Daarom nu dus wat meer samenvattingen van de oneindige stroom aan informatie, ondanks het feit dat al die mooie verhalen eigenlijk meer verdienen. Het is even niet anders.

We beginnen weer even met nieuws over bezorgen en afhalen door en bij de Middelburgse horeca. Met het Paasweekend in het vooruitzicht zijn er weer een paar zaken bijgekomen die dingen gaan doen. De binnenstad krijgt een een heuse variant op de McDrive, en wel in de Wijngaardstraat bij Restaurant Scherp. Daar komt Marts Drive. In een leuk filmpje legt Mart Scherp het allemaal uit.

Ook Il Senso Middelburg en Packhuys beginnen met een nieuwe dienstverlening. Il Senso begint met een afhaalproef, Packhuys gaat langere tijd bezorgen. Check hun pagina’s! Ook Café de Koning gaat eten en drinken bezorgen. De spoeling wordt dunner zo natuurlijk, maar de keuze groter. Er is wat voor iedere portemonnee zo.

Zie ook: https://wijzijndestad.com/verhalen/corona-update-17-maart-2020-eten-afhalen-of-laten-bezorgen-in-middelburg/

Ook het crowdfunden loopt door. Café Bommel heeft een mooi filmpje gemaakt, dat je op hun kanalen kunt bekijken, maar we benadrukken graag dat er veel meer zaken zijn die oproepen doen. Scroll door https://www.gofundme.com/mvc.php?route=homepage_norma/search&term=middelburg om te kijken of jouw favoriete zaak erbij zit.

Tot slot, voor nu, deze tien prachtige foto’s van Jody Deijnen Photography. Omdat we zo zelf een paar foto’s gaan maken nemen we haar persbericht maar even over:

Op de foto vanachter het raam

De Middelburgse fotografe Jody Deijnen van Jody Deijnen Photography besloot deze bijzondere tijd, waarin we allemaal afstand moeten houden en zoveel mogelijk binnen moeten blijven, vast te leggen als herinnering voor later. Een foto laten maken vanachter je raam, in je deuropening of voor je huis. “Ik kan nu zelf niet meer fotograferen omdat mijn beroep een contactberoep is en wilde graag toch bezig blijven. Daarnaast heb ik nu ik niet fotografeer, net als veel andere bedrijven, weinig inkomsten en leek me dit een mooie actie voor donaties. Wanneer ik donaties boven de 20 euro ontvang, geef ik dat weer uit bij andere locale ondernemers zodat ik ook hen weer steun.”

Sinds iets meer dan een week doet Jody een aantal dagen per week een rondje met de auto langs een van de Zeeuwse dorpen of steden om mensen vanachter hun raam of in de deuropening te fotograferen.

Gezinnen, mensen alleen, koppels, huisdieren, iedereen mag op de foto. “Er is veel vraag naar, ik krijg ontzettend veel aanmeldingen. Echt ontzettend leuk, ik kijk welke adressen bij elkaar op de route liggen en start dan mijn rondje” Ik bericht even dat ik eraan kom, bel aan, neem afstand en we communiceren soms even via de telefoon wanneer ik aanwijzingen geef.” Een tastbare herinnering voor later. Want wat we nu meemaken gaat waarschijnlijk de geschiedenisboeken in. Hoe triest de situatie ook is, is deze ook enorm bijzonder.

En een foto vanachter het raam, in de deuropening of voor je huis is de perfecte herinnering aan deze tijd. Zo probeert de Jody toch nog iets positiefs te doen qua fotografie in deze bizarre tijd.”

https://www.jodydeijnenphotography.nl/

Zij zijn De Stad!

Foto’s: Jody Deijnen

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Johan Aalberts over het wethouderschap tijdens de coronacrisis
Johan Aalberts over het wethouderschap tijdens de coronacrisis

Dat wij Johan Aalberts beschouwen als een van de meest zichtbare en toegankelijke wethouders van Gemeente Middelburg is natuurlijk niet zo gek: in zijn portefeuille heeft hij onder meer economische […]

8 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Actie 2020: de prijsuitreiking
Wij zijn De Actie 2020: de prijsuitreiking

We hadden dit feestje natuurlijk het liefst gevierd op het terras van Eleanor Middelburg, met een Cadillac Margarita of een Pornstar Martini van de zaak. Dat mocht niet zo zijn. […]

8 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Video: Middelburg - Intelligent Lockdown
Video: Middelburg – Intelligent Lockdown

Tof, deze video van Ruben Schouw! ‘Middelburg – Intelligent Lockdown’: https://vimeo.com/405536524

9 apr 2020