array(9) {
 [0]=>
 int(6702)
 [1]=>
 int(6703)
 [2]=>
 int(6704)
 [3]=>
 int(6705)
 [4]=>
 int(6706)
 [5]=>
 int(6707)
 [6]=>
 int(6708)
 [7]=>
 int(6709)
 [8]=>
 int(6710)
}

Fysico Nadorst houdt Hof Mondriaan in beweging, ook nu

Na de muziek bij ‘t Gasthuis, de Alpaca’s bij Willibrord en het draaiorgel bij Hof ter Veste was het deze week tijd voor lichaamsbeweging bij Hof Mondriaan, van Zorgstroom. Laura en Mireille van Fysico Nadorst verzorgden vanmiddag een oefenprogramma voor bewoners van het woonzorgcentrum in Dauwendaele.

Bij alle eerdere bezoekjes hadden we ook al gemengde gevoelens (omdat het zowel mooi als verdrietig is om te zien wat er allemaal gebeurt bij onze verzorgingshuizen), maar vanmiddag voelden we dat nog een beetje sterker, omdat we nu net iets dichterbij konden komen, dankzij een glazen wand rondom het terras achter het voormalige Rustenburg. Juist dáár werden de oefeningen gedaan.

We hoorden en zagen wel dat Mireille en Laura de bewoners al langer kennen. Er werden doorlopend namen geroepen en grapjes gemaakt. Niet alle bewoners hadden vandaag zin om naar buiten te komen, maar uiteindelijk waren er toch een stuk of tien die aanhaakten.

Het stel op de eerste foto maakte de meeste indruk op ons, juist omdat ze een echtpaar zijn. Zij zit in Hof Mondriaan, hij niet. Ze waren ontzettend lief voor elkaar, maar dan wel met glas ertussen. Ze konden alleen een beetje voetjevrijen.

Zij hebben tenminste elkaar nog, dat weten we ook wel, maar juist het beeld met dat glas heeft zo veel symboliek. Hij is al 55 jaar met zijn Haagse liefde Toos, en dan nu dit!

Maar goed, het is voor alle bewoners verdrietig. Laat het dan een klein beetje troost zijn dat er goed voor hen wordt gezorgd en dat niet álles stilstaat.

Filmpje:
https://youtu.be/Vt0p-5EqX7g

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/met-het-zeeuwse-draaiorgel-op-bezoek-bij-hof-ter-veste-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/met-alpacas-zeelandia-op-bezoek-bij-willibrord-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/geen-verveling/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Samen sterk in de Nieuwe Burg
Samen sterk in de Nieuwe Burg

Mooi: naar voorbeeld van collega’s in andere steden lieten de samenwerkende ondernemers van de Nieuwe Burg een video maken door Gianni Tahitu: ‘Samen staan we sterk’. Zo is dat maar net. […]

23 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Rotary Club Middelburg en Kloveniersdoelen koken voor Voedselbank Walcheren
Rotary Club Middelburg en Kloveniersdoelen koken voor Voedselbank Walcheren

Een mooi samenwerkingsproject weer: Vanmiddag keken we heel even mee in de grote tuinzaal van Kloveniersdoelen, met bestuursleden van Rotary Club Middelburg, die samen met het team van de Kloof druk in […]

23 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij Sturm Dealer Occasions aan de Mortiereboulevard
Op bezoek bij Sturm Dealer Occasions aan de Mortiereboulevard

Een paar weken geleden kregen we een de lijst van partners van het ondernemerslokaal op het Zusterplein onder ogen. In het rijtje zagen we ook Auto Sturm staan. Dat vonden […]

24 apr 2020