array(6) {
 [0]=>
 int(8559)
 [1]=>
 int(8560)
 [2]=>
 int(8561)
 [3]=>
 int(8562)
 [4]=>
 int(8563)
 [5]=>
 int(8564)
}

Garageverkoop: de collectie van Leen Outermans

Het bericht met uitgelichte evenementen uit de agenda stond gisteren nog maar net online, toen een berichtje ontvingen op Instagram:

 

“Hoi! Wij zijn Geerten en Marjolein en wij houden morgen een garageverkoop bij de garageboxen in de sint Barbaragang. Misschien een idee om dit op Wij zijn es tad te vermelden? Alle spullen komen uit een oud pand aan de Dam van Rudi Outermans. Groetjes van ons.”

 

Nu ging er niet meteen een lampje bij ons branden, totdat Marjolein een korte toelichting gaf: “De kapstok is een erfenis van van Bergwerff van Dam 77. Het is een echte garderobekapstok uit de horeca van voor de oorlog.

 

We hebben ook een enorme spiegel die Rudi uit het trapgat van Dam 8 heeft gehaald toen hij dat kocht. Die is waarschijnlijk van voor de oorlog. De harmonica’s zijn van Rudi’s vader geweest. Die had ze weer overgenomen van zíjn vader die er vroeger op speelde op feestjes e.d.”

 

Over Dam 77 schreven we recent een paar keer, in het kader van de verhuizing van EstatePlan. Vroeger zat Bruidshuis Fiësta van de familie Outermans daar dus, en tot 1998 in het pand op Dam 8. Nu nummer 77 is verkocht (dat worden appartementen) komen deze spullen uit de erfenis van Leen Outermans op de markt.

Zijn naam kenden we eerlijk gezegd niet, maar het lijkt erop dat hij tussen de jaren 40 en 70 diverse winkels had in Middelburg. In huishoudelijke artikelen, maar ook in feestartikelen. Hij zat lang op Bierkaai 7. We vermoeden althans dat het om hem gaat.

 

Enfin: de garageverkoop is dus vandaag, in de Barbaragang. Liefhebbers kunnen er van 09.30 tot 11.30 uur terecht.

 

Gerelateerd:

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/estateplan-verhuist-van-dam-77-naar-dam-55-in-middelburg/

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/het-nieuwe-kantoor-van-estateplan-aan-dam-55-in-middelburg/

Knipsels: Krantenbank Zeeland ZB

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Geestverwant! Op bezoek bij de Middelburgse Atelier Stichting
Geestverwant! Op bezoek bij de Middelburgse Atelier Stichting

“Inlezen doen we achteraf.” We zeggen het nogal eens als we ergens op bezoek gaan. En het is waar: we bezoeken Middelburgse mensen, winkels en organisaties het liefst zonder enige […]

5 jan 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Schoenen Sluis Middelburg wordt tijdelijke Outlet Jack & Jones en Vero Moda
Schoenen Sluis Middelburg wordt tijdelijke Outlet Jack & Jones en Vero Moda

De Middelburgse winkel van Schoenen Sluis is per 1 januari gesloten. Dat was ons ontgaan, maar een vraag van Erwin Betlem, die zulke dingen altijd goed bijhoudt, maakte ons er gisteren alsnog op […]

6 jan 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Update Winterterrassen Middelburg, januari 2020
Update Winterterrassen Middelburg, januari 2020

Een update over de winterterrassen van Middelburg Winterstad: Vandaag worden de eerste terrassen afgebroken, zoals de grote tent op de Markt, en de tenten van Bommel en Cleopatra. De hut […]

6 jan 2020