array(1) {
  [0]=>
  int(25661)
}

Geen feest, wel belangrijk: de begroting 2021 van Gemeente Middelburg

Oh jee, toch geen politiek hier hè?

Niet meteen schrikken hoor. We proberen het tot een minimum te beperken, maar we vinden het de moeite waard om iets te zeggen over de begroting van de Gemeente Middelburg voor de komende jaren. Die is belangrijk voor iedereen en werd gisteren besproken in de Gemeenteraad.

We hebben de meeste documenten vannacht nog even gedownload, maar we moeten gewoon toegeven dat het ons al heel snel gaat duizelen met al die verschillende thema’s, cijfers en ambtelijke volzinnen. Het is gewoon te complex om even binnen tien minuten door te nemen.

Alleen die begroting zelf al: 126 pagina’s! Daar zouden we niet eens zomaar iets over dúrven roepen, omdat we dan geheid allerlei dingen over het hoofd zouden zien. Maar dat doet de raad dan weer. Alle moties kun je óók downloaden.

En er is goed nieuws voor de mensen die er in zitten zoals wij: er is ook een zogenoemde ‘infographic’ gemaakt. Het geheel visueel samengevat in twee A4’tjes. Dat is nog wel te behappen toch?

Inhoudelijk is het uiteraard geen feest. Bezuinigingen vormen de rode draad. Dan weet je dat alles duurder wordt. Van de parkeertarieven tot de precario- en reclamebelasting, van de toeristenbelasting tot de OZB. In het hoofddocument lees je alle details, ook in relatie tot het gemeentelijk beleid voor de komende jaren.

Via het raadsinformatiesysteem van de Gemeente Middelburg kun je alle bijbehorende stukken lezen of downloaden.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Kopergravures van het oude Middelburg, toen en nu
Kopergravures van het oude Middelburg, toen en nu

Wat tof gedaan! Sietse van der Gaast schreef ons: Sinds 2005 heb ik een aantal kopergravures aan de muur hangen met een aantal mooie plekken van Middelburg. Twee weken geleden […]

13 nov 2020
Afbeelding #001 voor het verhaal Middelburg helpt zoekt steun voor de plaatselijke Horeca én hulpbehoevenden
Middelburg helpt zoekt steun voor de plaatselijke Horeca én hulpbehoevenden

Eerder deze week kwamen er op Facebook al berichten voorbij over Middelburghelpt, een initiatief dat zowel de lokale Horeca als mensen die het niet zo breed hebben een steuntje in […]

13 nov 2020
Afbeelding #008 voor het verhaal Middelburg 1860: de St. Geertruida Straat, -Weg, -Poort en -Buitenbrug
Middelburg 1860: de St. Geertruida Straat, -Weg, -Poort en -Buitenbrug

St. Geertruida zul je bedoelen! Nee hoor, tot nieuwe inzichten leiden deze screenshots bij dit bericht niet, maar we vinden de details van deze plattegrond van de stad Middelburg zó […]

14 nov 2020