array(10) {
 [0]=>
 int(7089)
 [1]=>
 int(7090)
 [2]=>
 int(7091)
 [3]=>
 int(7092)
 [4]=>
 int(7093)
 [5]=>
 int(7094)
 [6]=>
 int(7095)
 [7]=>
 int(7096)
 [8]=>
 int(7097)
 [9]=>
 int(7098)
}

Geen verveling

“Jullie hebben nu zeker ook niet meer zoveel te doen?”

Die vraag wordt ons regelmatig gesteld momenteel, daarom maar eens een publieke reactie. Kort gezegd is ons antwoord dan meestal “nou, toch wel eigenlijk.”

Natuurlijk is het ook voor ons allemaal anders nu. Ook wij zitten vooral thuis. De meeste afspraken die al stonden zijn geschrapt. Niks geen bezoekjes meer aan die ’tweede huiskamer’, en veel minder praatjes bij die denkbeeldige dorpspomp. We spreken alleen nog de mensen die we bij toeval tegenkomen, als we een kort rondje doen door de binnenstad.

Daar staat tegenover dat Wij zijn De Stad als platform levendiger is dan ooit tevoren. We kunnen oprecht stellen dat we maar zelden zó veel berichtjes, tips en vragen hebben gekregen als nu het geval is. In die zin is het voor ons gevoel nu echt de online community die we graag willen zijn, waarbinnen veel gedeeld wordt en verbindingen worden gelegd, met foto’s, filmpjes en teksten. Dat is gewoon tof.

Een lastig aspect is uiteraard dat dit een tijd is vol onzekerheid, zorgen en vertroebelde perspectieven. Dan is er ook altijd weerzin, kritiek en onbegrip. Niet leuk, maar het hoort er wel bij. Je kunt alleen maar hopen dat zulke dingen niet uit de hand lopen. Soms is het moeilijk te begrijpen hoe sommige mensen op sommige dingen reageren of acteren, maar je moet jezelf altijd afvragen waaróm iemand doet wat ‘ie doet. Elkaar de maat steeds nemen schiet gewoon niet op.

Wij blíjven voorlopig gewoon doen wat we doen. Zeker, we laten nu – al dan niet bewust – ook veel onderwerpen onaangeroerd. Die komen later weer wel aan bod. Of niet. Een beetje in de geest van die oude slogan van Amnesty, ‘it’s better to light a candle than to complain about the darkness’.

We doen ook maar een dotje, kortom, maar van verveling is geen sprake hoor 🙂

In het filmpje beelden van het kleine rondje van vanochtend, met ook the Two of Us live in de achtertuin van Het Gasthuis (we kregen vanochtend ook de vraag of we nog artiesten weten voor Willibrord en andere locaties van WVO Zorg).

Filmpje: https://youtu.be/lRlDlLuMfjQ.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Gefeliciteerd! Jubilea voor Dille & Kamille, De Zaak, De Herberg en Bakkerijz
Gefeliciteerd! Jubilea voor Dille & Kamille, De Zaak, De Herberg en Bakkerijz

Feestjes met polonaises en uitzinnig zingende mensen op tafels en stoelen zitten er uiteraard even niet in, maar dat is nog geen reden om jarigen en jubilarissen niét te feliciteren. […]

1 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Hart van Nederland filmt Walcherse coronasteunbetuigingen met drone
Hart van Nederland filmt Walcherse coronasteunbetuigingen met drone

Maandag schreven we al over #liefsuitzeeland, waarbij Percy’s hartewensen met een drone filmt voor Omroep Zeeland. De eerste beelden kun je nu bekijken. Voor de liefhebbers is het misschien ook […]

1 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Welke Middelburgse winkels in non-food bezorgen nu ook?
Welke Middelburgse winkels in non-food bezorgen nu ook?

Vorige maand plaatsen we een overzicht van Middelburgse horecabedrijven en winkels in non-food die sinds kort ook bezorgen (naast de zaken die dat al langer deden), maar hoe zit dat […]

1 apr 2020