array(1) {
  [0]=>
  int(7422)
}

Geen viering Koningsdag 2020 in Middelburg

Geen viering van Koningsdag in Middelburg dit jaar. Stichting Evenementen Middelburg schrijft vanavond:

Beste,

Ons hele land is net als de hele wereld momenteel in de greep van het Coronavirus. Deze onwerkelijke tijd is tegelijk ook een onzekere tijd, want niemand weet precies hoe het verder zal gaan in de nabije toekomst. Op dit moment kijken de richtlijnen niet verder dan 6 april a.s. Bijeenkomsten waar veel mensen op afkomen, zijn in verband met de volksgezondheid afgelast.

De Stichting Evenementen Middelburg organiseert al vele jaren de festiviteiten rondom Koningsdag (en voorheen; Koninginnedag). In samenwerking met de Gemeente Middelburg waren wij nauw betrokken bij de komst van de Koninklijke Familie naar Middelburg in 2010. Uit onze eigen ervaring met organiseren weten we hoeveel werk een Koninklijk bezoek met zich meebrengt.

Voor Koningsdag organiseren wij jaarlijks een groot muziekprogramma op de Markt met daarbij ook het traditionele programma (aubade, kinderspelen, ringrijden etc.).
Deze week kwam tevens het nieuws naar buiten dat de Koningsdag in Maastricht niet door gaat. Een moeilijk maar verstandig en praktisch onontkoombaar besluit van de organisatie daar.

Inmiddels hebben wij in goed overleg met de Gemeente Middelburg, besloten om ook de Koningsdag in Middelburg volledig te annuleren. Het lijkt ons raadzaam grote publieksfeesten uit de weg te gaan in de aankomende tijd, en daarbij geen enkel risico te nemen. We nemen daarbij ook onze gepaste verantwoordelijkheid, hoe vervelend wij dit ook vinden.

Helaas stond het programma volledig in de steigers, en waren verschillende leveranciers en contacten vastgelegd. De komende dagen zullen we gebruiken om in contact te komen met alle betrokkenen en in goed overleg alles af te sluiten.

We zullen ons daarbij richten op een dubbel groot feest in 2021.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Tweede update corona VOM en Gemeente Middelburg, 19 maart 2020
Tweede update corona VOM en Gemeente Middelburg, 19 maart 2020

Goedemorgen! Deze donderdag beginnen we met de tweede corona-update voor ondernemers, vanuit de Vereniging Ondernemers Middelburg. De eerste alinea komt uit een mail van Gemeente Middelburg, over het aanvragen van […]

19 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update 19 maart: geloof niet alles wat je hoort of leest
Corona-update 19 maart: geloof niet alles wat je hoort of leest

Nee, we willen niemand de les lezen. Verwarring, onzekerheid, en angst: er is geen ontkomen aan in deze rare periode. Maar hoe tegenstrijdig en ingewikkeld de tsunami aan informatie soms […]

19 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: Stadsfeesten Middelburg 2020 afgelast
Corona-update: Stadsfeesten Middelburg 2020 afgelast

Het is even jammer als begrijpelijk, maar ook de Stadsfeesten Middelburg gaan dit jaar niet door. Er was al veel in gang gezet, maar het is gewoon niet anders… De […]

19 mrt 2020