array(8) {
 [0]=>
 int(8566)
 [1]=>
 int(8567)
 [2]=>
 int(8568)
 [3]=>
 int(8569)
 [4]=>
 int(8570)
 [5]=>
 int(8571)
 [6]=>
 int(8572)
 [7]=>
 int(8573)
}

Geestverwant! Op bezoek bij de Middelburgse Atelier Stichting

“Inlezen doen we achteraf.” We zeggen het nogal eens als we ergens op bezoek gaan. En het is waar: we bezoeken Middelburgse mensen, winkels en organisaties het liefst zonder enige vorm van voorbereiding. ‘Dan blijft het lekker onbevangen’, is het idee.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar soms wordt het, juist door die insteek, een beetje rommelig. Neem nu het bezoek van afgelopen vrijdag, aan de Middelburgse Atelier Stichting (GHL) in de Gravenstraat. De lopende expositie daar, ‘Geestverwant’ hadden we al sinds 2019 in de agenda staan, en we hadden eigenlijk geen plannen om er meer mee te doen. Totdat we vorige week spontaan de ingeving kregen een kijkje te nemen, in het gebouw dat wel zelf vooral kennen als ‘de voormalige vrije school’.

We liepen die dag Anne-Marie van Sprang tegen het lijf, die ons desgevraagd liet weten dat we van harte welkom waren om – op de valreep van de expositie – een filmpje te maken. Ze zou een paar van de kunstenaars die er werken en exposeren oproepen ook te komen die dag.

We spraken er uiteindelijk zes. Behalve Annemarie, ook Kees van de Ven, Femke Gerestein, Kees Wijker, Koen Beekman en Nanda Runge. Allemaal mensen die niet alleen prachtige dingen maken, maar die ook vol interessante verhalen zitten. In die anderhalf uur scoorden we meer dan vijftig minuten beeldmateriaal nota bene!

Oh, oh.

En dit geval is het echt zonde om die 42 minuten weg te knippen én te laten. Daarom zullen we er nog een paar keer op terugkomen, zodat iedere kunstenaar beter tot zijn of haar recht komt. Misschien filmen we dan nog wel meer, bijvoorbeeld ook die drie mensen die er nu niét waren.

Tegen die tijd zullen we ook nog terugkomen op het gebouw zelf, want dat is op zich al een mooi verhaal. De voormalige klompenschool. Je loopt er makkelijk aan voorbij, maar de geschiedenis gaat ver terug. Dat is de moeite van het uitzoeken waard, toch?

Video: https://youtu.be/1WrdpmHYKKY.

Hoe dan ook: de expositie Geestverwant is a.s. donderdag en vrijdag nog te zien. Vrijdag is de afsluiting, die wordt gevierd met een nieuwjaarsreceptie van GHL:

https://wijzijndestad.com/age…/tentoonstelling-geestverwant/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Schoenen Sluis Middelburg wordt tijdelijke Outlet Jack & Jones en Vero Moda
Schoenen Sluis Middelburg wordt tijdelijke Outlet Jack & Jones en Vero Moda

De Middelburgse winkel van Schoenen Sluis is per 1 januari gesloten. Dat was ons ontgaan, maar een vraag van Erwin Betlem, die zulke dingen altijd goed bijhoudt, maakte ons er gisteren alsnog op […]

6 jan 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Update Winterterrassen Middelburg, januari 2020
Update Winterterrassen Middelburg, januari 2020

Een update over de winterterrassen van Middelburg Winterstad: Vandaag worden de eerste terrassen afgebroken, zoals de grote tent op de Markt, en de tenten van Bommel en Cleopatra. De hut […]

6 jan 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Winterstad! Middelburg op Instagram, december 2019
Winterstad! Middelburg op Instagram, december 2019

Nog een laatste terugblik op december 2019, want die kleine selectie uit de mooie Instagrambeelden, met de tags #Middelburg & #Wijzijndestad, slaan we natuurlijk niet over. Vanuit dit perspectief nauwelijks beelden van alle […]

7 jan 2020