array(12) {
 [0]=>
 int(5722)
 [1]=>
 int(5723)
 [2]=>
 int(5724)
 [3]=>
 int(5725)
 [4]=>
 int(5726)
 [5]=>
 int(5727)
 [6]=>
 int(5728)
 [7]=>
 int(5729)
 [8]=>
 int(5730)
 [9]=>
 int(5731)
 [10]=>
 int(5732)
 [11]=>
 int(5733)
}

Genieten in de Spanjaardstraat: op bezoek bij een klant van Hypotheekshop Middelburg

Toen De Hypotheekshop zich een paar maanden geleden aansloot bij de Vereniging Ondernemers Middelburg maakten we meteen een afspraak met eigenaar Henk Daalhuizen. Juist omdat we hem al jaren kennen vonden we het leuk om een item over hem te maken. Dat Henk ook betrokken is bij allerlei Middelburgse initiatieven zoals bij de N8vdn8 Middelburg (bestuurlijk) en Ijsbaan Middelburg (als sponsor) was – en is – een mooie bijkomstigheid.

Henk stond zeker open voor item, maar een filmpje zou misschien wat lastiger worden. Beelden van een kantooromgeving zijn nu eenmaal niet zo spannend, en lang niet alle gesprekken die Henk voert met zijn klanten kunnen zomaar in de openbaarheid. Daarom zagen we er aanvankelijk vanaf, tótdat Henk vertelde over Gerben Rodts, die eind vorig jaar, samen met zijn vrouw een huis had gekocht in de Spanjaardstraat, vlakbij de Haringplaats.

Dat vonden we een mooie kapstok! Gerben had al vele jaren een huis in de omgeving van Lewedorp en dat ook al verkocht, maar omdat hij op het moment van de aankoop nog maar twee jaar zelfstandig ondernemer was, verliep de hypotheekprocedure moeizamer dan hij had gehoopt. Dat was het moment waarop de Hypotheekshop erbij gevraagd werd, in de persoon van Henk. Hoe dat in z’n werk ging konden ze gisteren mooi even uitleggen in de tuin van Spanjaardstraat nummer 12.

Het was gisteren eigenlijk te warm om te bewegen (‘Heel Holland Plakt’, hoorden we iemand verzuchten) maar we konden het niet laten om Gerben even te vragen of we op de bovenverdiepingen van het pand mochten kijken. We wisten dat we daar een fenomemaal stukje ‘Achterkant van de Stad’ konden verwachten. Gerben vond het geen probleem, waardoor we even later inderdaad konden genieten van glimpjes Abdij, het hof van Sint Pieter, de achtertuinen van de Sint Pieterstraat en natuurlijk de Vijf Ringen, waar Henk en wij vroeger samen op school zaten, op de SSGM.

Na dit filmpje volgen ongetwijfeld nog een paar berichten, t.z.t. Over het werk en de nevenprojecten van Henk valt nog wel meer te vertellen. Dat geldt ook voor Spanjaardstraat 12. We leerden gisteren dat het pand werd gebouwd in 1953, als allerlaatste project van de wederopbouw van Middelburg, na de Tweede Wereldoorlog. We leerden ook dat op de plaats van het pand vroeger Meisjesschool G stond. Gerben stuurde al een paar mooie kiekjes uit die tijd.

Maar voor later dus. Zie dit maar als een introductie…en als een warm welkom voor Hypotheekshop, bij de VOM.

https://www.hypotheekshop.nl/middelburg

Filmpje: 

Op YouTube

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/film-de-sloop-van-het-oude-schoolgebouw-in-de-sint-pieterstraat-in-middelburg-1997/

https://wijzijndestad.com/verhalen/uit-de-geschiedenis-van-juwelier-de-jong-in-de-sint-pieterstraat/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De laatste avond van Restaurant De Eetkamer in Middelburg
De laatste avond van Restaurant De Eetkamer in Middelburg

Wat een mooi, bont gezelschap zat er gisteravond in De Eetkamer! Dik twee maanden nadat Jan en Emma de Pree hadden aangekondigd dat ze zouden gaan stoppen met hun restaurant […]

28 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zoeken naar oud-Middelburg in 1.5 miljoen nieuwe pagina's van Delpher
Zoeken naar oud-Middelburg in 1.5 miljoen nieuwe pagina’s van Delpher

We schreven al vaker over onze voorliefde voor gedigitaliseerde historische dag- en weekbladen. Je kunt veel tijd verspillen aan het bladeren door al die kranten en tijdschriften van weleer, maar […]

29 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Nieuwe bankjes voor Park Molenwater
Nieuwe bankjes voor Park Molenwater

Wat is een goed park nu zonder mooie bankjes? Vandaag werden er in Park Molenwater maar liefst vijf onthuld, waaronder eentje die was geschonken door Rotary Club Middelburg. Voorzitter Robbert-Jan […]

30 jun 2020