Geplaatst op 02 juli 2018

Geopend aan de rand van Middelburg: B&B Rittenburg

Twee weken geleden waren we voor het eerst in maanden weer eens in Rittenburg, die mooie Middelburgse wijk in aanbouw, aan de rand van Park Toorenvliedt. We zagen daar dat Rittenburg I en II zo goed als af zijn; daar worden nu de laatste gaten opgevuld, Rittenburg III is in voorbereiding.

In de P.J. Meertensstraat spraken we met Yutta Schulze en haar man Wolfgang, die we in het najaar van 2016 daar ook al eens tegenkwamen, toen de grond nog onbebouwd was. Yutta en Wolfgang woonden toen nog in Italië en wisten nog niet zeker of ze een huis in Middelburg zouden kopen.

Nou, dat hebben ze dus wel degelijk gedaan. Ze wonen er sinds een paar maanden en hebben de kamer aan de straatkant ingericht als Bed & Breakfast, genaamd B&B Rittenburg. “Veel dichter bij het strand dan hier kom je als toerist in Middelburg”, lachte Yutta. Daar heeft ze een goed punt, al is het ook weer zo dat je wel iets verder van het centrum zit. Maar het is zeker een mooi plekje, zo aan de rand van de stad én van de wijk:

bnb-rittenburg.nl/middelburg-zeeland/nl/bnb-rittenburg.html

We vonden het ook grappig om te horen dat in de Meertensstraat vrij veel ondernemers zijn gevestigd, van Aart’s Brood tot de pedicuresalon van Nellie de Bont. Daar hadden we geen idee van. Yutta en Wolfgang neigen als bewoners een beetje naar de overkant van de straat, waar iets jongere mensen wonen. Die organiseren regelmatig barbecues en andere gezelligheden. De sociale cohesie in Hof Rittenburg begint dus ook vorm te krijgen. Da’s goed om te horen!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/rittenburg-een-middelburgse-wijk-in-aanbouw/

wijzijndestad.com/verhalen/video-een-preview-van-het-koetshuis-van-zeeuws-woongenot-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/video-eerste-paal-hof-rittenburg-bouwbedrijf-de-delta/

Zie ook:

www.nieuwbouwmiddelburg.nl/nieuwbouwprojecten/rittenburg-fase-iii/


Delen op