Geplaatst op 26 juni 2016

Geopend in de Gravenstraat in Middelburg: Hoplala

Superleuk! Gisteravond was Hoplala in de Gravenstraat, van Marco Evenhuis en Stephanie Huibregtse, voor het eerst ‘officieel’ geopend. Wij gingen uiteraard even een kijkje nemen en waren oprecht onder de indruk van de hoeveelheid bieren (en ciders) die we in het kleine zaakje zagen staan. Marco heeft met zijn kantoor van Meneer Evenhuis flink ingeschikt. Hij zit met zijn pc nu min of meer in het ketelhok. “Veel meer dan dat heb je toch eigenlijk ook niet nodig om je werk te kunnen doen?”. Daar heeft ‘ie gelijk in natuurlijk.

De zaak van Marco en Stephanie is een ultiem voorbeeld van de proef met ‘blurring’ in Middelburg (mengvormen horeca en detailhandel). Daar zullen we in een later bericht nog uitgebreid op terugkomen, maar we vonden het interessant om nu al wat te kunnen horen over de voor- en nadelen van die proef. Een voorbeeld? De proef maakt een winkeltje als Hoplala mogelijk. Er mag ook geproefd worden, maar dan eigenlijk weer niet op het gevelterras, en ook niet meer dan vier eenheden per persoon. Begrijpelijk, maar dat zorgt toch ook weer voor haken en ogen.

Hoplala gaat zich in ieder geval aan de regels houden want deze uitbreiding van Eerste Hulp bij Bierongeluk vinden ze veel te leuk. De winkel is overigens niet op alle dagen open. Vooralsnog op de donderdagavond, en op vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur. Vandaag en morgen dus ook. Gaat dat zien, én proeven.

Wij komen er binnenkort nog eens op terug in een wat bredere context. Proost!Meer verhalen over Hoplala!

Eerste Hulp bij Bierongeluk!

Op de valreep van een weekje vakantie nog een leuk nieuwtje uit de Gravenstraat! Daar, op nummer 14, openen Marco en Stephanie van Eerste Hulp bij Bierongeluk eind mei een…

Lees meer