Geplaatst op 11 juni 2016

Geopend in de Korte Geere in Middelburg: ‘Van huis uit’

Middelburg is weer een leuke winkel rijker, of moeten we nu atelier zeggen? We gaan er voor het gemak maar even van uit dat Daphne en Claudia het allebei goed rekenen want een ding is zeker: in hun nieuwe zaak ‘Van huis uit‘ worden niet alleen dingen verkocht; ze worden er ook ontworpen en gemaakt.

Vanmiddag was Daphne bijvoorbeeld een stoel aan het bekleden, terwijl er daarvan in de zaak niet eens zo gek veel staan. Daar is ‘Van huis uit’ misschien ook wel te klein voor. Krukjes nemen dan veel minder ruimte in beslag. Maar behalve dat zagen we ook ansichtkaarten van hout, sleutels, mooie verf en…..dakramen. Daphne legde uit dat de zaak twee pijlers heeft, namelijk licht in huis en kleur in huis. Als je advies op maat wilt, op dat gebied, ben je bij deze dames aan het goede adres. Heeft dan een leverancier als Ferolux niet dat nostalgische dakraam dat je zoekt voor je huis, dan maken de dames het zelf.

Wij vonden het leuk om te horen waarom Daphne en Claudia voor Middelburg hebben gekozen (ze woonden en werkten voorheen in Tholen). Hadden ze een uitgebreid marktonderzoek gedaan misschien? Daar bleek geen sprake van te zijn. Daphne was twee keer in onze stad geweest en ging meteen voor de bijl. Middelburg voelde en voelt gewoon heel goed en tijdens die bezoekjes zag ze dat er van alles gebeurt hier, dat veel mensen enthousiast bezig zijn met nieuwe dingen. Er was geen spatje marketing voor nodig om haar te overtuigen. Enthousiasme heeft nu eenmaal iets besmettelijks en Daphne en Claudia ondernemen al lang genoeg om te weten waar wel en geen markt voor is. Gewoon doen dus!

Dat enthousiasme geeft het duo ook weer meteen terug aan de directe omgeving. Samen met de andere winkeliers in de straat (en de passage plus de Lammerensteeg) wordt ook de groep Geerestraatjes nieuw leven ingeblazen. De groep komt regelmatig bijeen en is van plan om allerlei leuke dingen te gaan organiseren. Sowieso komt er weer een groot feest in september. Diana van Hoften van Two Ladies Like living blijft het aanspreekpunt van die groep, maar Daphne zal zich extra inzetten voor de kant van de straat die grenst aan Plein 1940.

Energie en enthousiasme. Nieuwe bestemmingen. Wij worden er vrolijk van. Veel plezier en succes in Middelburg, Daphne en Claudia!

De website gaat binnenkort online op www.vanhuisuitwoonoplossingen.nl.

Gerelateerd:

Vier nieuwe bestemmingen in de Korte Geere

Zipper is verhuisd naar Korte Geere 15

Superstars verdwijnt, Zer076 is geopend


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg