Geplaatst op 15 juni 2015

Geopend in Middelburg: het Marktcafé

Gisteren was het Marktcafe op Markt 17 voor de eerste keer open. Daar zagen we al beelden van voorbij komen, maar vanochtend gingen we er ook zelf even een kijkje nemen, om wat foto’s te nemen.

De verbouwing is nog niet helemaal afgerond. Er waren nog veel vaklui bezig met zetten van puntjes op alle i’s. Maar het moet gezegd: de zaak heeft een ware transformatie ondergaan en is prachtig geworden. De foto’s spreken wat dat betreft voor zich.

Het klinkt gek, maar het meest opmerkelijk vonden we de toiletten, die zich op de eerste verdieping bevinden. Rob Rasenberg was daar juist aan het werk en was zo vriendelijk die even te laten zien. Op de foto’s zie je het niet zo heel goed, maar het urinoir voor de heren bestaat uit een glazen plaat, die in de ruimte lijkt te zweven. Als je staat te piesen kun je daar dwars doorheen kijken, naar het reilen en zeilen op de Markt. Dat geldt ook voor de andere toiletten. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat de mensen terugkijken, want aan de buitenzijde van het raam zit een folie dat alleen vanaf binnen doorzichtig is. Bijzonder!

Over het eten en drinken kunnen we nog niet oordelen. We namen nog niet te tijd om er even rustig te gaan zitten. Dat hadden we achteraf gezien eigenlijk best even kunnen doen want op het terras stuitten we op vader en zoon Etman. Ook zij hadden jaren geleden (onder meer) een zaak aan dat gedeelte van de markt, al zullen veel mensen hun gezichten vooral kennen van videotheek Viduet aan de Beenhouwerssingel. Wij hadden zoon Marcel al jaren niet meer gezien. Leuk om hem weer eens te spreken na al die tijd.

Maar dat terzijde. Het Marktcafé is open. Welkom in Middelburg!

#WijzijnDeStad


Delen op