Geplaatst op 12 december 2015

Geslachtsdelen in het Zeeuws Museum

De Facebookpolitie wordt al zenuwachtig van een halve tepel op foto’s die online gedeeld worden, maar in de middeleeuwen deden we nog niet zo moeilijk. Vanaf vandaag wemelt het in Zeeuws Museum van de geslachtsdelen. Vanmiddag om 14.00 uur wordt de tentoonstelling Sign of the times geopend. Uit de omschrijving:

“Het Zeeuws Museum nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Sign of the Times, social media van de middeleeuwen. In deze presentatie ziet u honderden insignes; loodtinnen volkssieraden waarvan er opvallend veel in de Zeeuwse klei worden gevonden. De goedkope broches worden van de 12e tot in de 16e eeuw op grote schaal gemaakt en door alle lagen van de bevolking in West-Europa gedragen. Ze vertonen de meest uiteenlopende voorstellingen van religieus tot uiterst obsceen. Met name de penissen en vagina’s met vleugels, baarden en benen spreken tot de verbeelding. Wat wilde de drager hiermee zeggen? Gedurende de tentoonstelling zoeken we, met behulp van social media, naar de waarde en betekenis van deze bijna verdwenen beeldcultuur.”

Geinig toch? Andere cultuuropties vandaag: in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland wordt vandaag de 2e boekverkoopdag gehouden en om 16.00 uur is in de Vleeshal de opening van de Kindertentoonstelling bij “En Rachâchant”. Ook de moeite waard is de expositie ‘Schepen op de Westerschelde’ in het Zeeuws Archief. Daarvoor moet je wel even wachten tot volgende week, want het archief is vandaag niet geopend.

Enjoy the ride!

Meer info:
www.zeeuwsmuseum.nl/museum/programma/activiteiten/opening-sign-of-the-times-met-datingevent
www.agendaz.nl/boekverkoop/
vleeshal.nl/nl/nieuws/12-december-1600u-kinderfinissage-en-rachachant
www.zeeuwsarchief.nl/actueel/maritieme-expositie-schepen-op-de-westerschelde-2015/

Tags:

Delen op