array(8) {
 [0]=>
 int(26344)
 [1]=>
 int(26345)
 [2]=>
 int(26346)
 [3]=>
 int(26347)
 [4]=>
 int(26348)
 [5]=>
 int(26349)
 [6]=>
 int(26350)
 [7]=>
 int(26351)
}

Gezocht: een verkoopruimte voor de producten van Atelier ‘s Heeren Loo en DusToch

Een oproep! We stellen deze vraag graag in het openbaar, om onze vrienden van Atelier ‘s Heeren Loo, Lunchroom Dustoch en Wassalon de Zeepbel een beetje te helpen. Komt ‘ie:

Welke winkel of ondernemer in Middelburg heeft een beetje ruimte vrij in de zaak, waar de mooie producten die worden gemaakt door alle cliënten van genoemde bedrijven kunnen worden verkocht?

Nu blijkt dat de petitie om Dustoch open te houden niet heeft gewerkt, is de organisatie dringend op zoek naar vervangende ruimte in de binnenstad.

Wil je weten om welke producten het zoal gaat? Kijk dan een stukje van het filmpje dat we in maart maakten bij Dustoch. Martin neemt jullie graag mee.

Heb je een tip of mogelijkheden? Stuur ons dan even een berichtje!

De foto’s zijn beelden uit ons eigen verhalenarchief. We kunnen momenteel maar bij de helft van dat archief, maar zelfs dan beseffen we weer hoeveel onrust we in die zes jaar hebben gezien bij het voormalige Arduin. De eerste kennismaking was met Atelier V, dat toen nog een eigen winkeltje had naast De Oostkerk.

Vervolgens zagen we de Zeepbel verhuizen in de Lange Noordstraat. Later was er een feestelijke heropening, gevolgd door allerlei positieve verhalen op het pleintje voor de lunchroom. De karretjes die toen werden ingezet symboliseren al het gesleep met medewerkers voor ons gevoel wel een beetje.

We waren ook nog een keer bij een protest, bij het kantoor van Arduin, net over het spoor. En dan nog de bezoekjes aan de grote werkplaatsen aan de Fagotweg, en aan de kwekerij en winkel bij Park Overwater, die het uiteindelijk ook niet hebben gered. We kijken er met plezier, maar ook met gemengde gevoelens op terug.

We hebben geen aandelen in deze organisatie ofzo hoor, maar we gunnen deze mensen gewoon alles wat mooi voor ze is. Ze doen allemaal hun best, al jarenlang. Dat verdient toch wel een beetje steun zeker?

Uit het gedeeltelijke archief:

Feestelijk heropend in Middelburg: De Zeepbel en Dustoch van Stichting Arduin

De Middelburgse Horeca en de coronacrisis: lunchroom Dustoch 30 april 2020

Wasserette De Zeepbel Middelburg verhuist op 19 februari

Versmarkt en Stadskwekerij Overwater gaat sluiten

Over de beginjaren van Vijvervreugd in Middelburg

Afbeelding #004 voor het verhaal Gezocht: een verkoopruimte voor de producten van Atelier ‘s Heeren Loo en DusToch

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Open. ZB is weer open!
Open. ZB is weer open!

Met al dat dicht, uit en af zijn we gewoon toe aan, en heel blij met alles dat nog – of weer – open mag zijn. Vandaag mocht onder meer […]

19 nov 2020
Afbeelding #001 voor het verhaal Op Safari in de stad Middelburg
Op Safari in de stad Middelburg

Mensen die anders kijken naar de stad vinden we altijd interessant. Een paar jaar geleden schreven we vol verbazing over de mensen die zich bezighouden met de vele stadsfossielen van […]

20 nov 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De hoop nog niet vervlogen: vergunningsaanvraag aangepaste ijsbaan ingediend
De hoop nog niet vervlogen: vergunningsaanvraag aangepaste ijsbaan ingediend

Er is nog steeds hoop, voor wat betreft een ijsbaan van Zeeland houdt van schaatsen op de Markt in Middelburg. Patrick schrijft: Gisteren hebben we een aanvraag ingediend voor een […]

20 nov 2020