array(6) {
 [0]=>
 int(43503)
 [1]=>
 int(43507)
 [2]=>
 int(43505)
 [3]=>
 int(43506)
 [4]=>
 int(43508)
 [5]=>
 int(43504)
}

Gezocht: mooie Middelburgers voor wekelijkse livestream vanuit De Herberg

Denken jullie even mee? Dat wordt gewaardeerd! Als je geen zin hebt om alles te lezen hierbij alvast de vragen:

Zitten er mensen te wachten op een wekelijkse livestream op Facebook vanuit De Herberg, met leuke Middelburgers? En zo ja: welke Middelburgers zou jij graag eens horen vertellen en zien kletsen met ons? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht op Facebook of Instagram, of via de mail.

Alles begint met een idee. Een paar weken geleden opperde Bob Roosdorp (van De Herberg) opeens: “hey, zullen we eens een podcast gaan maken?” Bob is een fan van podcasts. Het leek hem mooi als er ook een lokale komt.

We zaten al snel rond de tafel. We vonden Pim van den Berge een mooie man om als gastheer op te treden. Die voelde daar wel voor. ‘Wij’ wilden best een soort van ‘sidekicks’ zijn, en Machiel van der Plas van Dondr en Arnon van de Worp wierpen zich op al de mannen die de techniek willen verzorgen. Bob zelf, tenslotte, faciliteert de ruimte, de catering en de organisatie.

Mooi! Beginnen maar! Het is nooit goed om oeverloos te vergaderen en plannen vooraf, je weet zelf.

Onder de vlag ‘Wat de pod schaft’ maakten we een paar proefopnames. Gaandeweg besloten we dat we ons vooral op Middelburgers zouden gaan richten. Ontspannen gesprekken van ongeveer een uur met mooie mensen uit de stad. We maakten zelfs al twee opnames voor het eggie, met Andre Vandepitte en Marieke Maas en met Deborah van Belzen en haar collega Iris de Rijke. We verzonnen ook alvast een paar vaste rubrieken.

Maar het was toch niet wat we wilden. We liepen tegen van alles aan. Lang verhaal kort: in plaats van een echte podcast gaan we nu voor ontspannen gesprekken in de vorm van een livestream op woensdagavond. Gisteren hebben we de software getest, het licht, en meer van dat. We houden vast aan het thema: Middelburg en Middelburgers.

We hebben zelf al aardig wat mensen in gedachten, steeds in combinaties van twee, maar we zijn heel erg benieuwd wie potentiële kijkers/luisteraars, als die er al zijn, graag als gasten zouden zien. Heb je een voorstel? Laat het dan weten in een reactie of een berichtje.

We gaan het hoe dan ook eens echt proberen, vanaf volgende week. Als het niet blijkt te werken stoppen we er misschien na een paar weken weer mee, maar we willen het graag eens proberen. Gewoon, omdat het kan. Als het wél werkt overwegen we om in de zomer een soort van tour te doen, langs en door de hele Middelburgse horeca. Dat zou ook leuk kunnen zijn.

Het kan nog alle kanten op.

We maken wel kosten trouwens. Camera’s, software, spotjes, de inhuur van apparatuur. Wat dat betreft zijn sympathieke sponsors ook welkom. Wil je een bijdrage leveren als ondernemer? Laat het ons dan weten, of neem direct contact op met Bob.

Let’s go! Wij zijn De Stad!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Windje
Windje

Lekker windje hè? De Lange Geere is momenteel even afgesloten voor het publiek, omdat er gevaarlijke situaties ontstonden door losrakende onderdelen van de steigers die daar staan. Op Weekmarkt Middelburg […]

11 mrt 2021
Afbeelding #004 voor het verhaal Verkiezingsdebat
Verkiezingsdebat

Het verkiezingsdebat vanuit de ZB in Middelburg gemist? Je kunt de stream hier terugkijken!

11 mrt 2021
Afbeelding #009 voor het verhaal Geopend in de Sint Janstraat in Middelburg: De Zeeuwse lach
Geopend in de Sint Janstraat in Middelburg: De Zeeuwse lach

Top! In de Sint Janstraat is opnieuw een nieuwe ondernemer gestart. Vandaag opende Annabel de Ket voor de eerste keer de deuren van haar salon: De Zeeuwse lach. Maar wacht […]

11 mrt 2021