Geplaatst op 26 maart 2020

Gezocht: Persoonlijke Beschermingsmiddelen voor het Adrz

We schreven het eerder deze week al: er zijn momenteel heel veel mooie initiatieven. We krijgen daar veel tips en verzoekjes over. We werken uiteraard graag mee, maar kijken ook eerst welke dingen we kunnen bundelen en welke niet.
 
Deze pakken we er even afzonderlijk uit. De Vereniging Ondernemers Middelburg wil graag Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) inzamelen voor het Adrz, omdat de beschikbaarheid van die middelen zeer beperkt is momenteel. Na overleg met de afdeling inkoop van het ziekenhuis is gebleken dat er vooral behoefte is aan mondmaskers en veiligheidsbrillen, maar ook aan beschermjassen/overalls en aan handalcohol/desinfectie.
 
Voor wat betreft de mondmaskers gaat het om maskers met de kwalificatie FFP1 of FFP2. Wat dat inhoudt kun je lezen op www.nursing.nl/mondneusmaskers-dit-moet-je-weten/.
 
Heb jij een voorraad van een van de genoemde beschermingsmiddelen en wil je die graag doneren? Dat kan! Je kunt ze vanaf nu inleveren bij Frank Bijleveld, in VIEW49 (Langeviele 49).
 
Bij voorbaat dank voor je bijdrage, groot of klein, ook namens de medewerkers van het Adrz!
 
Op andere initiatieven komen we later nog terug. Eentje om over na te denken is een actie als deze. We hadden daar contact over met Samen Vrijwillig. Dat idee is mooi: een zorginstelling wordt getrakteerd op dinerbonnen van de lokale of regionale horeca. Dat is een prachtige steuncombinatie toch?
 
Het zou ook mooi zijn om zoiets in de Gemeente Middelburg op te zetten, maar dan misschien wél in combinatie met andere dingen. Zo wordt er ook al nagedacht over een groot feest met een grote loterij, voor alle Middelburgse ondernemers en verenigingen. We noemen maar iets. Laat het dus vooral weten, als jouw initiatief daar ook bij aansluit!
 
Foto medewerkers Adrz: Adrz

Delen op