array(1) {
  [0]=>
  int(7235)
}

Gillis en Jan: gebrouwen in de Abdij van Middelburg

Hoe mooi is dit? In mei, tijdens het Middelburgs Abdij Bier Festival, kun je straks een bier drinken dat er deze maand is gebrouwen! We citeren de organisatie:

 

“Vrijwilliger van het eerste uur Jeroen Doornbos (hobbybrouwer Stekelstruik) schoot tijdens de vrijwilligersavond van ons festival Thomas Pillen (Projectbrouwerij De Twee Roosen) aan, wat nu als we eens ons eigen Middelburgs Abdijbier gaan maken…?

 

Vandaag op 4 maart, met een heel bijzondere toestemming van de Provincie Zeeland mochten zij een dag lang het abdijbier ‘Gillis en Jan’ brouwen binnen de muren van de abdij Middelburg. Het bier zal een donkere amber worden van zo’n 6,5% alcohol. Een kruidig bier want zij gebruikten kruiden uit de kruidentuin.

 

Speciaal ontwikkeld door Jeroen en Saskia Doornbos en Nienke Tjepkema (hobbybrouwer De Brouwkeuken) en Thomas Pillen. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland en #StadsbrouwerijMiddelburg om gelanceerd te worden op 22 en 23 mei op het festival. Een primeur dus!

 

Een groot gedeelte van de opbrengst van het bier gaat terug naar de abdij van Middelburg, specifieker naar de vrijwilligers die de kruidentuin onderhouden. Om echt abdijbier te mogen zijn moet er naast toestemming van de abdij, gebrouwen worden binnen de muren van de abdij en moet er afgedragen worden aan de abdij.

 

Het bier heet dus ‘Gillis en Jan’. Zij waren de eerste brouwers in de abdij in 1483. De brouwerij was gevestigd net naast de balanspoort. Ook zo nieuwsgierig hoe het zal smaken? Kom dan 22 en 23 mei een glas proeven!”

Video: https://youtu.be/A6A4FOEAR_Q.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Preview: de heropening van Mies Bloemen in Tref Middelburg
Preview: de heropening van Mies Bloemen in Tref Middelburg

We overdrijven niet eens, als we stellen dat dit week van de (her-) openingen van Middelburgse winkels is. Ook vandaag gaat er weer een nieuwe zaak open. Over iets minder […]

6 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Actie 2020: de verloting van Doos 9
Wij zijn De Actie 2020: de verloting van Doos 9

Wij zijn De Actie 2020: de verloting van Doos 9.   En wéér zo’n verhuisdoos vol moois! Met deze keer:   – Een cadeaubon van restaurant Packhuys aan de Kinderdijk […]

6 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Ook Action heropend in Tref Middelburg
Ook Action heropend in Tref Middelburg

Pas toen we het filmpje met Serina Mies vanochtend terugkeken leerden we dat vandaag óók Action Middelburg zou heropenen. Daar zijn we zojuist alsnog even een kijkje gaan nemen.   […]

6 mrt 2020