Geplaatst op 08 november 2018

Glazenwasserij Hocus Pokus 10 jaar in Middelburg

Een feestje bij Glazenwasserij Hocus Pokus deze week: het bedrijf (dat elf jaar bestaat) viert dat het tien jaar actief is in Middelburg.

We maakten maandagochtend een praatje met eigenaar Ramon Van Hage, toen Hocus Pokus op volle sterkte bezig was met het reinigen van al het glas van het Zeeuws Archief. En dat gebouw heeft nogal wat glas, ook aan de binnenzijde.

Nu is Hocus Pokus niet het enige glazenwassersbedrijf dat in Middelburg centrum actief is, maar het is zonder meer het bedrijf dat je het vaakst bezig ziet. Zoals je in het verleden vooral eenpitters als Rini van der Weel bezig zag. Dat is geen toeval. Ramon nam ooit de wijken over van Rini en wil zich ook vooral concentreren op Middelburg. Hij is net verhuisd van de Nieuwstraat naar de Veersesingel en heeft ook net een nieuwe website, waar Ricardo Kievit maandag net foto’s voor stond te maken.

En toch ook weer leuk: ondanks het feit dat we eerder dit jaar al waren rondgeleid door Pieter Brouwer zagen we toch weer twee stukjes van het Archief die we nog niet eerder hadden gezien: het verende en glibberige platte dakje boven de entree, en het kleine binnenplaatsje daarnaast. Ook weer allemaal glas.

We feliciteren Ramon en zijn team van harte. Op de volgende tien jaar!

www.hocus-pokus.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/het-archief-is-de-stad-6-pieter-brouwer-over-het-gebouw-en-installaties-van-het-zeeuws-archief/

wijzijndestad.com/verhalen/zij-zijn-de-stad-uit-de-archieven-van-schoonmaakbedrijf-t-zanddorp/


Delen op