Geplaatst op 20 april 2020

Goede ideeën voor Middelburg in het post-coronatijdperk

We schreven het eind maart al: het feit dat we momenteel veel minder afspraken ‘in ’t eggie’ hebben wordt ruimschoots gecompenseerd door alle digitale berichtjes die we krijgen. Nu waarderen we die sowieso meestal wel, maar als als ze leuk ideeën bevatten worden er helemaal blij van.

Deze kregen we vanmiddag binnen. Een te gek beeld. En ook een prachtidee voor het post-coronatijdperk. Gewoon, om mee te beginnen. Zit iedereen ook nog lekker op afstand van elkaar, met eigen popcorn. Kunnen we gewoon makkelijk organiseren toch, Cinema Middelburg en Gemeente Middelburg? Hoeft nog niet veel te kosten ook, als je een toffe klassieker vertoont.

 

Heb jij ook leuke ideeën in dit kader? Stuur ze gerust. Als er veel zijn inventariseren we graag. We willen niet op de dingen vooruitlopen, maar alvast een beetje nadenken over later kan ook geen kwaad toch?

En wees niet bang dat je idee niet origineel is he? Niets is origineel, iedereen haalt z’n inspiratie ergens vandaan. Of om het in de filmwereld te houden een citaat van regisseur Jim Jarmusch:

“Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. […] Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is non-existent. And don’t bother concealing your thievery – celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from – it’s where you take them to.”

Alles is een remix, je weet zelf!

NB: binnen een uur na plaatsing van dit berichtje spraken we Cinema Middelburg. Het idee bestond al! Sterker: het is ook besproken met de gemeente! Iedereen is enthousiast, maar het is inderdaad pas denkbaar ná de crisis. Nu zijn er nog te veel haken en ogen.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg