array(1) {
  [0]=>
  int(6678)
}

Goede ideeën voor Middelburg in het post-coronatijdperk

We schreven het eind maart al: het feit dat we momenteel veel minder afspraken ‘in ’t eggie’ hebben wordt ruimschoots gecompenseerd door alle digitale berichtjes die we krijgen. Nu waarderen we die sowieso meestal wel, maar als als ze leuk ideeën bevatten worden er helemaal blij van.

Deze kregen we vanmiddag binnen. Een te gek beeld. En ook een prachtidee voor het post-coronatijdperk. Gewoon, om mee te beginnen. Zit iedereen ook nog lekker op afstand van elkaar, met eigen popcorn. Kunnen we gewoon makkelijk organiseren toch, Cinema Middelburg en Gemeente Middelburg? Hoeft nog niet veel te kosten ook, als je een toffe klassieker vertoont.

 

Heb jij ook leuke ideeën in dit kader? Stuur ze gerust. Als er veel zijn inventariseren we graag. We willen niet op de dingen vooruitlopen, maar alvast een beetje nadenken over later kan ook geen kwaad toch?

En wees niet bang dat je idee niet origineel is he? Niets is origineel, iedereen haalt z’n inspiratie ergens vandaan. Of om het in de filmwereld te houden een citaat van regisseur Jim Jarmusch:

“Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. […] Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is non-existent. And don’t bother concealing your thievery – celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from – it’s where you take them to.”

Alles is een remix, je weet zelf!

https://www.everythingisaremix.info/watch-the-series

NB: binnen een uur na plaatsing van dit berichtje spraken we Cinema Middelburg. Het idee bestond al! Sterker: het is ook besproken met de gemeente! Iedereen is enthousiast, maar het is inderdaad pas denkbaar ná de crisis. Nu zijn er nog te veel haken en ogen.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Uit de archieven van Wij zijn De Stad: bezoekjes aan winkels, 2014-2015
Uit de archieven van Wij zijn De Stad: bezoekjes aan winkels, 2014-2015

Gisteren zagen we dat we met de archieven van onze website, wijzijndestad.com, bijna de vierduizend berichten aantikken. Reden genoeg om eens een beetje te snuffelen in de puinzooi van de […]

21 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Slechtvalken broeden weer op de Lange Jan in Middelburg
De Slechtvalken broeden weer op de Lange Jan in Middelburg

Een berichtje en een foto van Provincie Zeeland: “Een leuk bericht vanaf grote hoogte. We zijn in blijde afwachting van gezinsuitbreiding van het koppeltje slechtvalken dat op de Lange Jan […]

21 apr 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Tandartspraktijken mogen weer open, ook in Middelburg
Tandartspraktijken mogen weer open, ook in Middelburg

Het was voor veel mensen een teleurstelling, die persconferentie van gisteren. Minstens nóg een maand doorbijten, volhouden en uitzingen. Daar knapt niemand van op, althans: niet in figuurlijke zin. Maar […]

22 apr 2020