array(20) {
 [0]=>
 int(32487)
 [1]=>
 int(32488)
 [2]=>
 int(32489)
 [3]=>
 int(32490)
 [4]=>
 int(32491)
 [5]=>
 int(32492)
 [6]=>
 int(32493)
 [7]=>
 int(32494)
 [8]=>
 int(32495)
 [9]=>
 int(32496)
 [10]=>
 int(32497)
 [11]=>
 int(32498)
 [12]=>
 int(32499)
 [13]=>
 int(32500)
 [14]=>
 int(32501)
 [15]=>
 int(32502)
 [16]=>
 int(32503)
 [17]=>
 int(32504)
 [18]=>
 int(32505)
 [19]=>
 int(32506)
}

Gré Minnaert stopt bij Café Desafinado…en Betiana stapt in

Gistermiddag waren we te gast bij Eetcafé Desafinado. Er waren verschillende dingen waar het glas op werd geheven, maar de belangrijkste aanleiding was toch wel dat Gre Minnaert na dik 22 jaar is gestopt met werken bij de zaak. Gré werd eerder deze week 65. Ze vertelde ons dat het gewoon mooi is geweest. Ze deed het werk nog altijd met veel plezier, maar heeft simpelweg te veel lichamelijke klachten om nog volle bak mee te kunnen draaien. De pensioensgerechtigde leeftijd was ook daarom een mooie reden om er mee te stoppen.

Van drama in de vorm van tranen was echter geen sprake gisteren, integendeel. Dat kwam natuurlijk een beetje door die verjaardag, maar ook doordat Gré weet dat de zaak in goede handen is. Haar door de wol geverfde echtgenoot Renny blijft sowieso nog twee jaar doorwerken (“ja, die is jonger dan ik” grijnsde Gré) maar zoon Prospêr is ook al acht jaar compagnon en onlangs is zijn vrouw Betiana Meza óók in de zaak gestapt. Desafinado is toekomstbestendig, dan valt afscheid nemen toch minder zwaar, schatten wij zo in.

Van dat half uurtje kletsen met Gré leerden we ook nog het een en ander over de periode van voor Desafinado. Van Renny wisten we wel dat hij vroeger ook in onder meer de Reutel had gewerkt, maar van de dingen die hij samen met Gré deed wisten we minder. Zo stonden ze samen in de kantine van camping Oranjezon bij Vrouwenpolder en waren ze ook jaren de uitbaters van de kantine van handbalvereniging EMM. Desafinado kwam in een rommelige periode op hun weg, maar bracht uiteindelijk precies de zekerheid die ze zochten. 22 jaar later staat de zaak als een huis. Gré is wat bescheiden (“zonder de steun van mijn kinderen en mijn zus zou ik het nooit hebben gered”) maar iets zegt ons dat haar aandeel in het succes van de zaak toch groot is geweest. Bij Desafinado doen ze het gewoon met z’n allen.

Dat betekent natuurlijk niet dat het altijd pais en vree is. Als je zo intensief met elkaar samenwerkt zijn er ook wel eens meningsverschillen. En feestjes als Kerst hoef je niet zo nodig met elkaar te vieren. Dat is dan juist een mooi moment om elkaar eens een keertje niet te zien. Maar doorgaans verloopt alles heel harmonieus. Gré geniet met volle teugen van haar mooie kleindochter (“ook zij heeft me er al meerdere malen doorheen gesleept”) terwijl Be Tiana alle tijd heeft gehad om haar eigen plekje te vinden in de zaak. Hij zei het niet met zoveel woorden, maar volgens ons is Prospêr heel blij met haar keuze om ook in te stappen. Als mannen lachend zeggen “nu is ze niet meer alleen thuis de baas, maar ook op de zaak”, weten wij wel hoe laat het is. Da’s gewoon liefde hoor.

Hoe dan ook: wij danken de familie Minnaert (-Meza) voor de heerlijke hapjes en drankjes, en wensen hen veel geluk met alles wat nog komen gaat. En tegen Gré kunnen we alleen maar zeggen: geniet van die nieuwe vrijheid!

Zij zijn De Stad!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Asha Collins houdt van Middelburg
Asha Collins houdt van Middelburg

Nu alweer een blogpost? Jazeker, en wat voor een! Deze kwamen we tegen op Twitter. Asha Collins was een tijdje te gast in Middelburg, in het kader van een uitwisselingsproject […]

5 jul 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Indrukken van blurring in Middelburg
Indrukken van blurring in Middelburg

Gisteren was ‘blurring’ (de mengvormen retail en horeca) volop in het landelijke nieuws. Directe aanleiding was de rechtszaak die de Slijtersunie had aangespannen tegen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), over […]

6 jul 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Koerswijzigingen bij Z2 en Bless Apple Repair & Support
Koerswijzigingen bij Z2 en Bless Apple Repair & Support

Koerswijzigingen bij onze vrienden van Z2 en Bless Apple Repair & Support! Toen de dames van Wit&Zo verhuisden van de Vlasmarkt naar de Langeviele lieten ze uiteraard een leeg pand […]

6 jul 2016