array(13) {
 [0]=>
 int(25813)
 [1]=>
 int(25814)
 [2]=>
 int(25815)
 [3]=>
 int(25816)
 [4]=>
 int(25817)
 [5]=>
 int(25818)
 [6]=>
 int(25819)
 [7]=>
 int(25820)
 [8]=>
 int(25821)
 [9]=>
 int(25822)
 [10]=>
 int(25823)
 [11]=>
 int(25824)
 [12]=>
 int(25825)
}

Gymzaalnostalgie, De Straat en de Open Dag van Major7 Music Teachers

Sjaak Lammers en zijn lief Anic Lammers timmeren al een tijdje aan de weg met hun muziekacademie Major7 -Music Teachers: een Middelburgse opleiding, met nationale ambities. We hadden al langer het plan om eens een kijkje te gaan nemen bij Sjaak en Anic, maar je weet zelf: een jaartje is zo voorbij, zeker als een virus roet in het muzikale eten gooit.

Maar gisteren was het een mooi moment! Het stel was samen met muziekdocent Guido van de Wijdeven bezig met de opbouw van het een en ander voor de open dag die Major7 aanstaande zaterdag houdt aan de Gerrit van de Veenstraat in Klarenbeek. Toen we hoorden dat ze dáár bezig waren zaten we bij wijze van spreken al op de fiets. Leuk! Na al die jaren ook weer eens even loeren in het deel van de voormalige SSGM aan de Churchilllaan dat ‘De Straat’ werd genoemd.

Het werd inderdaad een ’trip down memory lane’. We konden helaas niet in de voormalige handenarbeid- en muzieklokalen (die zijn verhuurd als woningen en bedrijfsruimte) maar wél in de Straat zelf, en in de Gymzalen, waar net een les was van de Acaciahof Middelburg. Sjaak is ongeveer even oud, dus we konden onze harten ophalen. Meneer Slik! Mevrouw Nieuwenhuize! Meneer de Krijger. Leo Dreessen! Oh ja, die kegels. Die bankjes! Speerwerpen of het grote veld dat nu bebouwd is! Vijfendertig jaar later ziet vrijwel alles er nog steeds zo uit als toen.

Maar net als de gymzalen van gisteren zullen ook deze gebouwen op termijn verdwijnen. Er gaat van alles gebeuren op die locatie. Hoe dat precies zit kun je zelf nalezen in een raadsvoorstel van Gemeente Middelburg, van april dit jaar.

Grappig in dit verband is dat we recent een mailtje kregen van een paar oud-leerlingen van de Stedelijke, die nog vóór de sloop van het gebouw graag een groot feest voor oud-leerlingen zouden willen organiseren, ter plekke. Dat zou tof zijn inderdaad.

Maar terug naar het heden. Zaterdag presenteert Major7 – Music Teachers zich dus in de omgeving van het oude muzieklokaal van Leo. Iedereen is van harte welkom om kennis te komen maken, maar aanmelden is wel gewenst. Je leest er meer over op de site van de muziekschool. In het filmpje vertelt Sjaak er ook het een en ander over:

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/op-de-filmset-van-grit-de-korte-film-van-matthias-hoekman/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Help de Horeca - Een soort van oproep
Help de Horeca – Een soort van oproep

HELP DE HORECA – EEN SOORT VAN OPROEP De Middelburgers die ons een beetje kennen weten het wel: wij zijn echte horecaliefhebbers. We houden er kantoor. We horen daar de […]

28 okt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Haunted Carwash deels afgeblazen
Haunted Carwash deels afgeblazen

We maken er geen gewoonte van om hier allerlei programmawijzigingen te communiceren maar in dit geval doen we dat wèl omdat we afgelopen zondag een filmpje deelden over de ‘Haunted […]

28 okt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Moderne Verenigde Naties in Middelburg en Zeeland
Moderne Verenigde Naties in Middelburg en Zeeland

Tien dagen geleden schreven we over de viering van 75 jaar vrijheid en United Nations in Middelburg en Zeeland. Een van de evenementen in dat kader is ‘Modern United Nations’ […]

28 okt 2020