array(9) {
 [0]=>
 int(18996)
 [1]=>
 int(18997)
 [2]=>
 int(18998)
 [3]=>
 int(18999)
 [4]=>
 int(19000)
 [5]=>
 int(19001)
 [6]=>
 int(19002)
 [7]=>
 int(19003)
 [8]=>
 int(19004)
}

Hanneke en Corry nemen afscheid van Lavooy Mode

Zij zijn De Stad! Dinsdag lazen we op Instagram dat Hanneke Ekkebus en Corry van Maldegem na respectievelijk 28 en 12,5 jaar zijn gestopt bij Lavooy Mode aan Plein 1940. Nu hadden wij sowieso al het plan om ooit in de geschiedenis van die winkel te duiken, maar dit vonden we ook iets bijzonders. Toen de dochter van Hanneke, Geralda Jansen ook nog eens reageerde dat een stukje leuk zou zijn was een afpraakje snel gemaakt.

Toen we vanochtend Lavooy betraden stonden de dames al in de winkel. Lachend en dollend, met winkeleigenaar Henk Goudappel. We maakten wat foto’s in de winkel en gingen vervolgens naar Hildernisse eten & drinken voor een bakje koffie op het terras. Daar luisterden we ademloos naar deze twee vrolijke dames, die allebei zo’n groot arbeidsverleden hebben dat het nog lastig is om in een paar zinnen samen te vatten.

Hanneke is inmiddels 73 en koos altijd bewust voor werk in herenmodezaken. Ze werkte in 1960 al bij Verspuy in de Lange Delft, later ook bij de oude Piet Castenmiller. Ze liep ook nog stage bij de oud-wethouder Baars. In 1965 woonde ze boven de winkel van de familie Slagter, Domus, waar ze ook werkte. In 1989 belandde ze bij herenkledingzaak Premier. Dat was een opvolger van Verspuy, en ook al eigendom van de familie Lavooy. In 2000 werden de twee winkels samengevoegd en nam Henk de zaak over (zie het krantenknipsel uit de Scheldebode). Hanneke had een belangrijke rol, volgens Henk. “Zonder haar zou ik de zaak niet hebben overgenomen. Ze was altijd mijn steun en toeverlaat.”

Corry (66) kwam pas later in de winkel werken. Op Plein 1940 begon ze in 2005, om geleidelijk de enige echte opvolgster van Hanneke te worden. Daarvoor werkte de Gapingse onder meer bij Drukkerij De Boer op de Markt en, in de jaren 90, tien jaar bij Homelight in de Lange Delft (nu InMiddels). Via een oud-collega van Henk, Arnold Eggink, belandde ze bij Lavooy. Het grappige is dat Hanneke eigenlijk al met pensioen ging in 2010, maar na twee jaar terug werd gevraagd door Henk. Daar ging ze graag op in. “Ik heb nooit gewerkt voor het geld, maar voor het plezier.”

Maar nu stoppen deze dames dan toch echt. Wij ontkwamen natuurlijk niet aan de vraag of ze niet bang zijn dat ze nu in een ‘gat’ zullen vallen. Daar is echter geen sprake van. De twee vriendinnen (want dat zijn ze ondertussen al jaren) vervelen zich nooit. Ze hebben beiden hun man verloren en hebben daar veel verdriet van gehad, maar ze hebben vervolgens allebei hun draai gevonden. Zo zingt Corry in diverse Zeeuwse Koren, ze is dirigente in Goes en ze trekt er ook vaak op uit. Dat geldt ook voor Hanneke. Zij gaat binnenkort weer zes weken naar Canada bijvoorbeeld, om het gezin van haar oudste te bezoeken. De dames zien dus niet op tegen de dingen die komen gaan, integendeel. Maar of ze hun werk ook niet zullen missen betwijfelen we, na dat korte gesprek. Zowel Corry als Hanneke spreken met veel enthousiasme over Lavooy. Ze konden het zo goed vinden met Henk én met de klanten. Dat Henk ze nog een paar jaar extra heeft vastgehouden begrijpen we nu wel. Zulke medewerkers wil iedere winkel wel.

Het gaat jullie goed dames, bedankt voor al die jaren in Middelburg Centrum. Geniet ervan!

En dat verhaal over Lavooy Mode zelf? Dat komt later nog wel!

Onze winkel

Krantenknipsel 2000: Krantenbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Kijk Fedde, Middelburg!
Kijk Fedde, Middelburg!

Fedde Le Grand speelde in Vlissingen en vloog naar Zwolle. Dan laat je als piloot natuurlijk even het mooie Middelburg zien 🙂 Met dank aan Thomas Van Raay voor de […]

6 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal De opbouw van Middelburg Boekenstad 2018
De opbouw van Middelburg Boekenstad 2018

Zojuist is Middelburg Boekenstad van start gegaan op de Markt. Wij gingen om negen uur al even kijken, toen de deelnemers nog druk bezig waren met het inrichten van alle […]

6 mei 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Evenementen! Toch?
Wij zijn De Evenementen! Toch?

Wij zijn de evenementen! Toch? De agenda voor Middelburg is een stuk rustiger dan die van vorig jaar. Dat komt natuurlijk ook omdat we toen Middelburg 800 jaar vierden, maar […]

7 mei 2018