array(9) {
 [0]=>
 int(6001)
 [1]=>
 int(6002)
 [2]=>
 int(6003)
 [3]=>
 int(6004)
 [4]=>
 int(6005)
 [5]=>
 int(6006)
 [6]=>
 int(6007)
 [7]=>
 int(6008)
 [8]=>
 int(6009)
}

Havendorp live vanavond: een brug slaan tussen Middelburg en Vlissingen

Vanavond om 20.00 uur (ook) bij Wij zijn De Stad – Middelburg op Facebook: een talkshow. Semi-live. Vanuit Havendorp!

Heeft Dicky Wattimena het nu wéér voor elkaar? Schrijven we opnieuw over zijn restaurant in Vlissingen? Eigenlijk komt het daar wel op neer, maar het is heel anders dan anderhalf jaar geleden, toen we schreven over de opening van Havendorp. Nu gaat het over spontaan samenwerken. Over een experiment. Over het slaan van bruggen.

Een paar weken geleden spraken we Dicky via de app Zoom, om een beetje te brainstormen over ‘een soort van talkshow’ waarin aandacht zou worden besteed aan Walcherse muzikanten, ondernemers en heel veel andere mensen. Het basisidee was dat die show zou draaien vanaf twee podia: De Piek in Vlissingen en De Spot in Middelburg. Dicky ging met dat idee aan de slag en vond al heel snel steun bij Kevin van Gorkom, Jeroen Pluijmers en Michel van de Linde, waardoor het idee ook meteen een plan werd.

Met die mannen erbij klotsten de ideeën en voorstellen meteen tegen de plinten. Aan inspiratie geen gebrek, zullen we maar zeggen. Er volgden nog een paar meetings via zoom. Geleidelijk werd duidelijker wat we zouden gaan doen en hoe. Een semi liveshow streamen op Facebook dus, tegelijkertijd op verschillende platformen, onder meer bij Havendorp, Hart van Vlissingen en Wij zijn De Stad – Middelburg.

De planning was nog het lastigst. We hadden maar een week om alles te regelen. Met Jeroen in de rol van techniektovenaar, Dicky en Kevin als presentators en interviewers in Vlissingen, Michel en wij als razende reporters in Middelburg.

We zijn zelf nog goed weggekomen, met alleen de opnames op woensdag, maar de anderen hadden en hebben er veel werk aan. Uiteindelijk kwam er natuurlijk weer veel meer bij kijken dan gedacht. Michel moest bijvoorbeeld nog een nachtje doorhalen om de filmpjes op tijd te editen, een paar afspraken gingen mis, de techniek liet ons een paar keer in de steek, en zo nog wat van die dingen.

Maar het gaat dan toch echt gebeuren vanavond, onder de titel Dicky & Kevin @ havendorp live.

We hopen natuurlijk dat er, ondanks het mooie weer, veel mensen zullen kijken straks. Zelf gaan we er in ieder geval ook eens lekker voor zitten, want de meeste beelden zullen voor ons ook nieuw zijn. We weten niet eens precies wie alle gasten zijn, alleen dat we onder meer een dj en diverse muzikanten kunnen verwachten, een gedeputeerde, ondernemers uit zowel Vlissingen en Middelburg, en nog veel meer. Supertof.

Stiekem hopen we natuurlijk dat hier nog meer mooie dingen uit voort zullen vloeien. Samen. Low Budget. Positief. Van onder af. Onafhankelijk. Enthousiast.

Omdat we niet alleen Middelburg, maar ook Walcheren zijn.

Tot vanavond!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De terrassen van Middelburg zijn weer geopend
De terrassen van Middelburg zijn weer geopend

Nieuw leven! Na tweeëneenhalve maand zijn de Middelburgse terrassen weer geopend! Het is net even anders allemaal, maar joh, wat een blije gezichten overal. Proost! Filmpje: YouTube.

1 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: René Brozius
Zij zijn De Stad: René Brozius

In de serie Zij zijn De Stad deze keer: Rasmiddelburger René Brozius! Organist. Pianist. Entertainer. Met zijn visitekaartje verklapt René Brozius (1939) meteen wat de rode draad in zijn leven […]

2 jun 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Nikkie de Steur opent piercingstudio bij Tattoo Tuigh Middelburg
Nikkie de Steur opent piercingstudio bij Tattoo Tuigh Middelburg

Supertof! Middelburg is een piercingartiest rijker! Morgen begint Nikkie de Steur bij de mannen van Tattoo Tuigh, in de Herenstraat. We komen er later nog op terug, want het lijkt […]

3 jun 2020