array(5) {
  [0]=>
  int(7450)
  [1]=>
  int(7451)
  [2]=>
  int(7452)
  [3]=>
  int(7453)
  [4]=>
  int(7454)
}

Heel Middelburg klust

Misschien heb je er deze week ook iets over gelezen: door de coronacrisis hebben veel mensen nu een andere agenda en wordt vrijgekomen tijd door zowel particulieren als bedrijven benut voor kluswerkzaamheden. Daardoor was het met vlagen erg druk in bouwmarkten en in milieustraten.

In Middelburg is het niet anders. Daarom namen we gisteren een kijkje bij Praxis Middelburg. Rond de middag viel het daar mee met de drukte, maar filiaalmanager Erik vertelde dat ook deze bouwmarkt veel pieken ziet. Daar is de winkel blij mee natuurlijk, maar er zijn uiteraard wel maatregelen getroffen.

Zo hangen de veiligheids- en hygiënevoorschriften door de hele zaak (zie de laatste afbeelding) en zijn bij de kassa’s afstandsmarkeringen aangebracht, in de vorm van rood-witte linten. Bij de kassa’s zijn ook afscheidingen van plexiglas aangebracht, voor de veiligheid van zowel klanten als medewerkers.

Op drukke momenten, zoals in het weekend, hanteert Praxis Middelburg ook een deurbeleid. Er worden dan pas nieuwe klanten binnengelaten als anderen naar buiten gaan. Erik zei daarover dat het belangrijk is dat klanten waakzaam moeten zijn, en waar mogelijk alleen naar de winkel komen, en niet met het hele gezin. Een bouwmarkt kan een leuk uitje zijn voor iedereen, maar in deze tijd moeten de dingen nu eenmaal anders dan anders.

Gelijk heeft ‘ie!

En Werner, de klant op de foto? Die kwam gewoon eens lekker om een doosje Tic Tac. Niet meteen het eerste product waar je aan denkt, in een bouwmarkt, maar Praxis heeft het dus wel. En, plexiglas of niet, hij vergat de medewerkster achter de kassa niet te complimenteren. Zo blijft het leuk, voor iedereen.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Corona-update: ook een streep door Middelburg VolKoren
Corona-update: ook een streep door Middelburg VolKoren

Na berichten over de afgelasting van Koningsdag, Stadsfeesten Middelburg, het Middelburgs Abdij Bier Festival en de uitreiking van de Four Freedoms Awards, maakt nu ook Middelburg VOLkoren bekend dat de […]

21 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De Belt: een prachtig MTB-parcours aan de rand van Middelburg
De Belt: een prachtig MTB-parcours aan de rand van Middelburg

Waar is Vladdie de Koning als je hem nodig hebt? Aan hem moesten we meteen denken toen we vanmorgen het terrein van ‘De Belt’ betraden, de voormalige vuilstortplaats aan de […]

21 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Muziekcentrum Middelburg is het hamsteren beu
Muziekcentrum Middelburg is het hamsteren beu

Waarvan akte.

21 mrt 2020