array(16) {
 [0]=>
 int(5058)
 [1]=>
 int(5059)
 [2]=>
 int(5060)
 [3]=>
 int(5061)
 [4]=>
 int(5062)
 [5]=>
 int(5063)
 [6]=>
 int(5064)
 [7]=>
 int(5065)
 [8]=>
 int(5066)
 [9]=>
 int(5067)
 [10]=>
 int(5068)
 [11]=>
 int(5069)
 [12]=>
 int(5070)
 [13]=>
 int(5071)
 [14]=>
 int(5072)
 [15]=>
 int(5073)
}

Heijmans Vastgoed lanceert website De Zuidsingel

Tsja, als we ons er over op zouden winden, dan zouden we nu allerlei disclaimers moeten plaatsen. Dat we zelf buurtbewoners zijn, bijvoorbeeld, en dat we in dat kader vooral vragen hebben die zijn gebaseerd op eigenbelang. ‘Zullen er straks nog wel voldoende parkeerplaatsen zijn voor omwonenden?’ is er zo eentje.

We zouden misschien ook moeten vertellen dat we in 2014 nauw betrokken waren bij het enthousiasme van de pagina Buitenbad Middelburg, omdat we het gewoon leuk vonden om de ludieke actie met die eendjes aan te jagen. ‘Operatie Badeend’ noemden we die gekscherend. Een paar maanden later werd die lelijke bouwput van toen nog gevuld met zand ook. Wie had dat nog verwacht?

Maar we wisten toen al dat het opvullen slechts een tijdelijke oplossing zou zijn. Er werden strandjes bedacht, en parkjes ontworpen, maar dát was nooit de insteek. Dat het grasveld toch een beetje op die manier gebruikt zou gaan worden is weer een ander verhaal.

Zes jaar later zijn de plannen van toen weer relevant. Ze zijn geactualiseerd en zullen alsnog uitgevoerd worden. Gisteren maakten we in de Facebookgroep van WZDS en op Insta al grapjes over een sondeerwagen van Heijmans, die de sterkte van de verschillende bodemlagen ter plekke in beeld aan het brengen was (om de draagkracht van de grond vast te stellen).

Via datzelfde Instagram werden we zojuist gewezen op de website ‘De Zuidsingel’, waar Heijmans uitleg geeft over de plannen en de planning, de omgevingsanalyse, de ontwerpprincipes, en meer. Dat is een prettige informatiebron, ook al weten we op dit moment nog steeds niet precies hoe het uiteindelijk zal gaan, met dat parkeren. Dat komt vast ook nog wel goed.

https://www.dezuidsingel.nl/

Wij zelf laten ons door dit alles weer verleiden tot een uurtje nostalgisch rondklikken op het web. Begin jaren 90 werkten we als dienstplichtigen in die oude kazerne, weet je. Zelfs toen het later een AZC was kwamen we er nog wel eens. Maar het is wel positief terugblikken hoor. In al dat gemopper over ooit hebben we geen zin meer, om de doodeenvoudige reden dat het geen zin hééft.

Gerelateerd:

De put wordt gevuld

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-definitief-ontwerp-voor-de-tijdelijke-invulling-van-de-voormalige-bouwput/

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-sloop-van-de-oude-huisjes-aan-de-koningsstraat/

https://wijzijndestad.com/verhalen/bouwputcamping/

Het uitzicht van Rens Petiet Tweewielers

Historische foto’s: Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Louter geluk: mevrouw Mes (99) blijft ondernemen aan de Pottenmarkt!
Louter geluk: mevrouw Mes (99) blijft ondernemen aan de Pottenmarkt!

Hoera! Vandaag is mevrouw Mes jarig! Ze is 99 jaar oud geworden. Wat een fantastische mijlpaal! Het verhaal over de wol- en handwerkwinkel aan Pottenmarkt 11 deelden we eerder al […]

12 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Kwallen in overvloed, in de grachten van Middelburg
Kwallen in overvloed, in de grachten van Middelburg

Zijn er ook biologen in de zaal? We kregen vanochtend een vraag binnen over de grote hoeveelheden kwallen die in de Middelburgse grachten zwemmen momenteel. Toen we een kijkje gingen […]

12 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Meubels! Een nieuwe bestemming voor Lange Noordstraat 4
Meubels! Een nieuwe bestemming voor Lange Noordstraat 4

De Lange Noordstraat, afgelopen zaterdag. Waarom deze foto? Omdat The Tosti Club en Silvy’s gusti e sapori nieuwe buren krijgen. Sinds een paar dagen is op het bord van Sinke […]

13 jul 2020