array(12) {
 [0]=>
 int(22011)
 [1]=>
 int(22012)
 [2]=>
 int(22013)
 [3]=>
 int(22014)
 [4]=>
 int(22015)
 [5]=>
 int(22016)
 [6]=>
 int(22017)
 [7]=>
 int(22018)
 [8]=>
 int(22019)
 [9]=>
 int(22020)
 [10]=>
 int(22021)
 [11]=>
 int(22022)
}

Helaas: het Kinderpaleis in Middelburg gaat stoppen

Opheffingsuitverkoop bij het Kinderpaleis? Helaas wel ja. We kregen de afgelopen dagen van verschillende mensen de tip dat deze winkel in de Lange Delft ermee gaat stoppen, daarom namen we contact op met eigenaresse Annelies van Wingerden, om te vragen of dat nieuws klopt. We waren van harte welkom voor tekst en uitleg.

Terwijl ze tussendoor met allerlei (vaste) klanten sprak vertelde Annelies gisteren dat ze het besluit had genomen met pijn in het hart, maar zonder verbittering. Ze zag, vooral in de wintermaanden, haar omzet ieder jaar een beetje teruglopen. Dan komt er er een keer een moment dat je besluit dat je maar beter kunt stoppen. Voor Annelies is dat moment nu, 15 jaar nadat ze de winkel begon met José Mallie op de Pottenmarkt, in het pand waar nu Expresszo zit.

Natuurlijk is Annelies niet blij met de ontwikkelingen maar ze deed haar verhaal monter. “Je moet gewoon realistisch zijn. De tijden veranderen, jonge mensen winkelen op een heel andere manier. Ik had misschien meer kunnen doen met digitale handel en marketing, maar die wereld past echt niet bij mij. Het is gewoon tijd voor iets nieuws.” In het geval van Annelies betekent het dat ze op zoek zal gaan naar nieuw werk (dus als iemand iets voor haar weet, dan zijn tips welkom, zeggen we er zelf maar even bij).

Er zijn waarschijnlijk al nieuwe huurders voor het karakteristieke pand, maar daar wilde Annelies nog niks over kwijt. “Dat is niet aan mij, ik vraag wel of zij contact met jullie willen opnemen”. Daar hebben we alle begrip voor. Dat zien we dán weer wel. Feit is dat het Kinderpaleis nu verdwijnt uit dat het mooie pand.

Dat pand is overigens helemaal niet zo oud als het lijkt. Het werd begin jaren 60 gebouwd, en in ’62 voorzien van de gevel die vroeger bij de ingang van de Gasthuiskerk hoorde. In de Beeldbank Zeeland vonden we een paar foto’s van de renovatie, en van de situatie voor en na. De hele kerk is toen gerenoveerd. Vóór de renovatie zat de slijterij van Denevers aan Lange Delft 90, erna De 4 Windekes, zo’n 50 jaar lang. Een bordje in de winkel van Annelies herinnert daar nog aan. Meer daarover op https://www.ensie.nl/monumenten-in-zeeland/de-gasthuiskerk-in-middelburg en https://www.monumenten.nl/monument/27837.

We wensen Annelies succes voor de toekomst, en bedanken haar voor die vijftien jaar ondernemen in Middelburg! Ze blijft voorlopig gewoon boven de zaak wonen, en de zaak is nog een tijdje open (hoe lang precies hebben we verzuimd te vragen, sorry.)

http://www.hetkinderpaleis.com

Krantenknipsels en historische foto’s: Krantenbank en Beeldbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Geopend in de Langeviele: Bever Middelburg
Geopend in de Langeviele: Bever Middelburg

We bezochten Bever Middelburg gisteren uiteraard al even, maar het filmpje ging vervolgens helaas verloren, tijdens de overstap naar een nieuwe iphone. Vanochtend gingen we voor de herkansing. Het is […]

2 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Sonja Gillissen is De Stad
Sonja Gillissen is De Stad

In de serie ‘Stadsgezichten’ van Ton Stanowicki deze keer: Sonja Gillissen. Je zou kunnen zeggen dat de fotograaf met deze Middelburgse dame iets extra’s heeft, maar hoe je het ook […]

2 dec 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Margriet 20 jaar bij De Kapper Middelburg! Een rondleiding.
Margriet 20 jaar bij De Kapper Middelburg! Een rondleiding.

Gisteren vierde Margriet van der Bijl haar 20-jarige jubileum als eigenaresse van De Kapper Middelburg. Overdag samen met alle collega’s en de vaste klanten, in de avond met vrienden en […]

2 dec 2017