array(2) {
  [0]=>
  int(10244)
  [1]=>
  int(10245)
}

Helaas: Kids Station Kinderschoenen gaat stoppen

‘Save your city – Buy Local’

Debby Maas van Kids Station Kinderschoenen in de Herenstraat heeft het niet voor niets op de poster gezet. Vanochtend maakte ze bekend dat ze, na zeven jaar, per 31 oktober gaat stoppen met haar winkel. We wipten zojuist even binnen haar een hart onder de riem te steken, en om te vragen naar de aanleiding van de beslissing.

Debby draaide er niet omheen. Ze merkt echt dat ze het de laatste twee jaar aflegt tegen aanbieders van kinderschoenen op internet. “Soms zeggen bezoekers het zonder gêne als je nog met ze bezig bent: “ik kijk vanavond nog wel even verder op die en die website.” Ze merkt ook dat steeds meer ouders ervoor kiezen hun kinderen op merksneakers te laten lopen, van bijvoorbeeld Nike of Adidas. De lederen kinderschoen van weleer is het aan het afleggen.”

We lezen vaak genoeg stukjes van retailspecialisten die zeggen dat internetaankopen lang niet altijd de boosdoener zijn, maar dit soort verhalen liegen er niet om. Voor Debby is de koek nu gewoon op. Ze gaat weer op zoek naar een baan in loondienst. Dat doet ze uiteraard met pijn in het hart. Maar ook met een opgeheven hoofd. Ze hoopt alleen wel dat op bewustwording bij iedereen. “Middelburg is een fantastische stad. Als mensen willen dat dat zo blijft moeten ze wel stilstaan bij de gevolgen van veranderend koopgedrag.”

En zo is het. We danken Debby (en Siska Oskam, die ook op de foto uit 2017 staat, en die eerder al stopte) hoe dan ook hartelijk voor de zeven jaar in Middelburg, én voor het vertrouwen in de VOM. Het allerbeste, dames!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-gifbeker-is-nog-niet-leeg/ (2016)

https://wijzijndestad.com/verhalen/worstelt-middelburg-echt-met-hoge-huren-winkelpanden/ (2016)

https://wijzijndestad.com/verhalen/waarom-stenen-winkels-winnen-een-interessante-avond-in-de-drvkkery/ (2019)

https://retailtrends.nl/item/57581/er-zijn-meer-winkelmeters-in-gebruik-dan-ooit-paniek-over-leegstand-is-onnodig (gisteren)

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Anders kijken! Bram Moens exposeert in Rechtbank Middelburg
Anders kijken! Bram Moens exposeert in Rechtbank Middelburg

We weten niet goed wat het is met deze week, maar we ontmoeten aan de lopende band leuke en creatieve Middelburgers die de mooiste dingen maken, en die stuk voor […]

29 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Wisselweekend! De Middelburgse agenda van 30-01 t/m 01-09 2019
Wisselweekend! De Middelburgse agenda van 30-01 t/m 01-09 2019

Dag augustus! Hallo september! Het belooft een zonnig en gezellig overgangsweekend te worden met veel leuke evenementen in de stadsagenda. Het overzicht kun je bekijken op https://wijzijndestad.com/agenda/. Een greep: Veel […]

30 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Pop-up oldtimershop Langeviele officieel geopend
Pop-up oldtimershop Langeviele officieel geopend

Leuk, leuk: over een half uurtje opent wethouder Johan Aalberts de pop-up ‘Oldtimershop’ in de Langeviele, in het pand waar voorheen Blankenburgh wonen en slapen was gevestigd. Het is een […]

31 aug 2019