Geplaatst op 28 augustus 2019

Helaas: Kids Station Kinderschoenen gaat stoppen

‘Save your city – Buy Local’

Debby Maas van Kids Station Kinderschoenen in de Herenstraat heeft het niet voor niets op de poster gezet. Vanochtend maakte ze bekend dat ze, na zeven jaar, per 31 oktober gaat stoppen met haar winkel. We wipten zojuist even binnen haar een hart onder de riem te steken, en om te vragen naar de aanleiding van de beslissing.

Debby draaide er niet omheen. Ze merkt echt dat ze het de laatste twee jaar aflegt tegen aanbieders van kinderschoenen op internet. “Soms zeggen bezoekers het zonder gêne als je nog met ze bezig bent: “ik kijk vanavond nog wel even verder op die en die website.” Ze merkt ook dat steeds meer ouders ervoor kiezen hun kinderen op merksneakers te laten lopen, van bijvoorbeeld Nike of Adidas. De lederen kinderschoen van weleer is het aan het afleggen.”

We lezen vaak genoeg stukjes van retailspecialisten die zeggen dat internetaankopen lang niet altijd de boosdoener zijn, maar dit soort verhalen liegen er niet om. Voor Debby is de koek nu gewoon op. Ze gaat weer op zoek naar een baan in loondienst. Dat doet ze uiteraard met pijn in het hart. Maar ook met een opgeheven hoofd. Ze hoopt alleen wel dat op bewustwording bij iedereen. “Middelburg is een fantastische stad. Als mensen willen dat dat zo blijft moeten ze wel stilstaan bij de gevolgen van veranderend koopgedrag.”

En zo is het. We danken Debby (en Siska Oskam, die ook op de foto uit 2017 staat, en die eerder al stopte) hoe dan ook hartelijk voor de zeven jaar in Middelburg, én voor het vertrouwen in de VOM. Het allerbeste, dames!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-gifbeker-is-nog-niet-leeg/ (2016)

wijzijndestad.com/verhalen/worstelt-middelburg-echt-met-hoge-huren-winkelpanden/ (2016)

wijzijndestad.com/verhalen/waarom-stenen-winkels-winnen-een-interessante-avond-in-de-drvkkery/ (2019)

retailtrends.nl/item/57581/er-zijn-meer-winkelmeters-in-gebruik-dan-ooit-paniek-over-leegstand-is-onnodig (gisteren)