Geplaatst op 02 november 2016

Help Appel uit Middelburg naar de grote finale van de BZT Show

Band Appel (schoolband Appel van de Franciscusschool in Middelburg) staat in de finale van de landelijke BZT Band XXL Muziekwedstrijd! A.s. zaterdag is die finale op tv te zien in de BZT Show.

Drie weken geleden gingen we kijken in Dauwendaele, toen Omroep Zeeland opnames van de jonge band aan het maken was. De reportage is sinds gisteren te bekijken.

Om de grote finale te halen zijn publieksstemmen nodig. Tot a.s. vrijdag kan er worden gestemd op www.zapp.nl/de-bzt-show/stemmen. Dat doen wij toch gewoon even voor Ella, Jasmine, Patrick, Mike en Emma? Zij zijn De Stad!

We vonden het overigens fantastisch om na vele jaren weer even terug te zijn in dat schoolgebouw aan de Westmede. Ooit, tussen 1978 en 1983, zaten wij zelf op die school, die toen nog de Gaudeamus heette (met bijbehorende kleuterschool ’t Vossehol’). Het bezoekje was daardoor één grote flashback. Wat liggen daar een hoop herinneringen!

Daar, het lokaal waar vroeger juffrouw Pieterse ons de tafel van zeven leerde. Dat was de juf die zo hard in je wangen of armen kneep als je stout was. En hee, het lokaal van juffrouw Angelique, waar de hoofdleraar altijd een oogje op had. En meneer van den Hemel werkt er nog steeds! Juist ja, dat is de man die ons betrapte met onze eerste sigaretjes. (wijzijndestad.com/2015/10/03/op-bezoek-bij-de-petrus-en-pauluskerk-in-middelburg).

Het is toch wel gek om te zien dat zo’n gebouw nauwelijks is veranderd. Maar als je ter plekke probeert de tijd van toen te visualiseren stuit je ook op allerlei gaten in je geheugen. Je weet dan bijvoorbeeld niet meer precies hoe een klasgenoot heette, maar het meisje dat op de hoek naast de school woonde kun je nog steeds wel dromen. Wonderbaarlijk!

Maar goed, we gingen dus voor Appel. En die gaan natuurlijk gewoon winnen. We wensen hen veel plezier en succes!

www.bandappel.nl


Delen op