Geplaatst op 14 augustus 2018

Het Archief is De Stad 8: Peter Blom over de Stadhuiscollectie van Middelburg

Het archief is de stad, de stad is het archief!

In de serie filmpjes met medewerkers van het Zeeuws Archief in Middelburg deze keer een gesprekje met archivaris en conservator Peter Blom. Alle eerdere opnames vonden plaats in het archief zelf, maar Peter spraken we in het stadhuis. Daar beheert hij namelijk de zogenoemde Stadhuiscollectie van de Gemeente Middelburg, een collectie die, zoals Peter zegt, in feite van alle Middelburgers is.

Peter liet een paar wonderlijke zaken zien, variërend van een doosje sigaren tot een Chinees poppetje dat ooit door een Middelburgse burgemeester werd besteld, maar Zeeland pas vele jaren later zou bereiken omdat het schip waarmee het werd vervoerd verging.

Ook dit hoort dus bij het werk van het Zeeuws Archief. De stadhuiscollectie werd drie jaar geleden ook digitaal ontsloten. Je kunt ‘m doorzoeken op de site van het archief. Daar lees je ook meer over over de achtergrond van die collectie.

Op Peter zelf komen we later dit jaar terug. Hij doet interessante onderzoeken naar Middelburgse geschiedenissen. Daar krijgen we nooit genoeg van!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/?term=archief%20is%20de%20stad


Delen op