array(1) {
  [0]=>
  int(16265)
}

Het Archief is de Stad 9: Roosanne Goudbeek over de open dag Zeeuws Archief 2018

Op zaterdag 3 november houdt het Zeeuws Archief weer een open dag. Dit jaar is het thema Dorst. Het archief en alle gasten van die dag zullen ingaan op de geschiedenis van de koude en warme dranken in Zeeland en Middelburg.

Gisteren vertelde Roosanne Goudbeek meer over de dag, in depot 3. Dat depot is tijdens de open dag ook opengesteld voor het publiek.

We zijn zelf overigens ook aanwezig die dag. Samen met Toon Franken geven we ‘drie rondjes van de stad’. We wandelen dan een korte route langs Middelburgse panden waar in het verleden brouwerijen, herbergen en cafés zaten.

En het is zo’n rijke geschiedenis he? Roosanne liet ons gisteren bijvoorbeeld winkelboeken zien van ene Barend van Daalen, die in de 18e eeuw een drankengroothandel had in de Sint Janstraat. Die man leverde aan werkelijk iedere horecagelegenheid in Middelburg, én aan zeelieden die hier verbleven. Prachtig!

Je leest meer over het programma op http://www.zeeuwsarchief.nl/actueel/3-november-2018-open-dag-zeeuws-archief/

Op https://www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=210&miadt=239&miaet=1&micode=24.1&minr=1073945&miview=inv2 kun je de stukken van van Daalen bekijken. Als er een bolletje voor staat is het gedigitaliseerd.

Kom je ook, op 3 november?

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/?term=archief%20is%20de%20stad

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Bier van De School in Het Lokaaltje
Bier van De School in Het Lokaaltje

Wat leuk! Sinds deze week wordt in Het Lokaaltje Middelburg in de Sint Janstraat ook bier geschonken. Hoe toepasselijk is het dan dat hun bier wordt gebrouwen door Brouwerij De […]

14 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Terre des Hommes Middelburg!
Welkom bij de VOM, Terre des Hommes Middelburg!

Terre Des Hommes Middelburg timmert lekker aan de weg. Sinds de verhuizing naar het pand aan Achter de Houttuinen, begin 2017, is de winkel van de stichting veel zichtbaarder én […]

14 okt 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Het Blauwe Uurtje van Middelburg
Het Blauwe Uurtje van Middelburg

Schitterend, deze foto van ‘het blauwe uurtje’ in Middelburg. De foto is gemaakt door Marcel Klootwijk, van Vogels in Beeld.

15 okt 2018