Geplaatst op 13 oktober 2018

Het Archief is de Stad 9: Roosanne Goudbeek over de open dag Zeeuws Archief 2018

Op zaterdag 3 november houdt het Zeeuws Archief weer een open dag. Dit jaar is het thema Dorst. Het archief en alle gasten van die dag zullen ingaan op de geschiedenis van de koude en warme dranken in Zeeland en Middelburg.

Gisteren vertelde Roosanne Goudbeek meer over de dag, in depot 3. Dat depot is tijdens de open dag ook opengesteld voor het publiek.

We zijn zelf overigens ook aanwezig die dag. Samen met Toon Franken geven we ‘drie rondjes van de stad’. We wandelen dan een korte route langs Middelburgse panden waar in het verleden brouwerijen, herbergen en cafés zaten.

En het is zo’n rijke geschiedenis he? Roosanne liet ons gisteren bijvoorbeeld winkelboeken zien van ene Barend van Daalen, die in de 18e eeuw een drankengroothandel had in de Sint Janstraat. Die man leverde aan werkelijk iedere horecagelegenheid in Middelburg, én aan zeelieden die hier verbleven. Prachtig!

Je leest meer over het programma op www.zeeuwsarchief.nl/actueel/3-november-2018-open-dag-zeeuws-archief/

Op www.archieven.nl/nl/zoeken?mivast=0&mizig=210&miadt=239&miaet=1&micode=24.1&minr=1073945&miview=inv2 kun je de stukken van van Daalen bekijken. Als er een bolletje voor staat is het gedigitaliseerd.

Kom je ook, op 3 november?

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/?term=archief%20is%20de%20stad


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg