Geplaatst op 05 februari 2016

Het Banksteltheater van Cinereus

Een banksteltheater? Wat is dat nu weer? Tot een maand geleden hadden wij er ook nog nooit van gehoord, maar toen lazen we ergens op Facebook dat het in Middelburg georganiseerd zou gaan worden door een bedrijfje dat we ook al niet kenden: Cinereus in de Brakstraat.

Een paar dagen later attendeerde iemand ons ook op het initiatief per mail. De afzender vertelde dat Corine Haak achter Cinereus zit, en dat zij kantoor houdt bij TOP-Recreatie in de Beddewijkstraat. We namen contact op met Corine om een afspraakje te maken. De middag waarop zij een fotoshoot had voor het project, met Percy’s, dat in hetzelfde pand is gevestigd, vonden wij wel een mooi moment.

We zouden hier een heel verhaal over het werk van Corine kunnen vertellen, maar voor het gemak verwijzen we maar even naar haar website. Op www.cinereus.nl/algemeen lees je alles wat je wilt weten. De vrolijke Corine verweeft theater in ieder geval in vrijwel al haar projecten en het Bankstel Theater, dat op 31 maart 2016 zal plaatsvinden in twee Middelburgse huiskamers, is het jongste project. Ook van de website:

“Twee huiskamers, op loopafstand van elkaar in Middelburg, dienen als toneel voor de avond. In elke huiskamer speelt een acteur een voor deze avond speciaal geschreven monoloog. Dit ziet u nergens anders! Halverwege de avond wordt er gewisseld van huiskamer en ziet u de tweede voorstelling. Natuurlijk zorgen we voor de sfeervolle beleving van een huiskamer en krijgt u bij de prijs inbegrepen ook een kopje koffie of thee en in de tweede ronde een ander drankje.”

Da’s toch wel uniek. Het doet een beetje denken aan huiskamerconcerten zoals ‘Concert bij de Buren’ (goo.gl/jo3KPe), maar in plaats van muziek krijgt het publiek nu twee stukken te zien van Patrick van den Dorpel en Corine zelf, die het zogenoemde dertigersdilemma als thema hebben. Ook Zeeuwse muzikanten leveren een bijdrage aan de voorstellingen.

De helft van de kaartjes is al verkocht maar je kunt er nog reserveren via www.cinereus.nl/koop-tickets/geknipt/bankstel-theater. Als je gaat weet je één ding in ieder geval zeker: je zult getuige zijn van een Middelburgse primeur!

Tags:

Delen op