Geplaatst op 31 juli 2018

Het Blauwe Uur: een nieuw Middelburgs schilderij van Jo Dumon Tak

Dik twee jaar geleden bezochten we Jo Dumon Tak in de Machinefabriek in Vlissingen, toen hij voor Panorama Walcheren werkte aan een gezicht op Middelburg. Dat enorme schilderij (25 bij 3 meter) is sinds april vorig jaar te bewonderen door het publiek.

Inmiddels werkt Jo aan een nieuw schilderij van Middelburg, met de titel ‘Het Blauwe Uur/De Jarige Stad’. Dát schilderij baseert hij op een prachtige foto van de cafés aan de Markt, tussen Pottenmarkt en het Stadhuis, dus VRIENDSCHAP cafe restaurant, Seventy-Seven, ZanziBar Middelburg, Grand Café Brooklyn, Cafe Tympaan en Café Bommel. Ook het schilderij Terrasse du café le soir, Place du forum, Arles, van Vincent van Gogh is een inspiratiebron. Een grappig detail is dat Jo ons dat recent vertelde….op een van de terrassen die op het schilderij te zien zijn. Maar enfin: we gingen vanochtend op bezoek en lieten ons bijpraten door Jo. Het wordt gewoon prachtig!

Als je zelf ook wilt gaan kijken op een dag dat Jo aan het werk is: dat kan. Dan moet je er op maandag naartoe. Meer informatie is te vinden op de site van Panorama Walcheren.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-jo-dumon-tak-in-panorama-walcheren/

wijzijndestad.com/verhalen/panorama-middelburg-onthuldin-vlissingen/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg