Geplaatst op 30 september 2017

Het Dierenparadijs en Pets Place Middelburg gaan samen in november

We zijn nog maar net terug van vakantie en beseffen weer eens dat er best veel gebeurt in Middelburg, in 18 dagen. We hebben het allemaal best goed bijgehouden op afstand, maar toch puilen de mailboxen uit met nieuwtjes en afspraken. Dat is een goed teken, vinden we.

Het spannendst vinden we het nieuws waar we nog geen details van kenden. Zojuist zijn we bijgepraat door Esmee Nijpjes van Het Dierenparadijs, haar moeder Lien van der Welle en Tineke van Oorschot van Pets Place Middelburg. Die twee winkels zitten schuin tegenover elkaar in de Langeviele. We zullen het proberen kort samen te vatten:

Esmee en Lien gaan, na 11 jaar, stoppen met hun winkel aan Langeviele 75. De winkel is overgedaan aan Pets Place. Het pand op nummer 75 staat inmiddels al te huur. Het dierenparadijs is op 11 november voor de laatste keer open. Dat is voor alle vaste klanten natuurlijk belangrijk om te weten.

Maar niet alles stopt hiermee, dat is nóg belangrijker om te weten. Esmee is namelijk rond de tafel gaan zitten met Tineke, die sinds drie jaar franchisenemer is van Pets Place Nederland. Esmee wilde namelijk niet stoppen met haar vak (waar ze al twintig jaar in zit) maar vooral wat minder gaan werken. Ze wil ook tijd hebben voor haar kind. Tineke op haar beurt zag ook het voordeel van krachtenbundeling en verkocht haar franchise terug aan het concern, om vervolgens samen met Esmee in de zaak te stappen. Pets Place blijft dus gewoon bestaan, met vanaf 27 november een gezamenlijke leiding. Moeder Lien stopt wel definitief. Zij gaat genieten van haar welverdiende VUT.

Voor wat betreft het aanbod van beide winkels gaat er niet veel veranderen. Het gaat alleen maar beter worden voor álle klanten. De trimsalon van Esmee gaat overigens niet mee naar Pets Place. Die blijft wel bestaan, maar Esmee zal die runnen vanuit huis.

Het staat hier nu wel wat zakelijk allemaal terwijl we vanmiddag proefden dat deze stappen niet zonder emoties zijn genomen. Lien, bijvoorbeeld, is inmiddels gewend aan het idee, maar had er aanvankelijk toch best wat moeite mee. Daarom zullen we tegen de tijd dat de nieuwe Pets Place een feit is hier nog eens uitgebreid op terugkomen. Dan gaan we ook wat uitgebreider in op de geschiedenis van beide zaken en van de panden, die veel groter blijken te zijn dan wij dachten. We zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar de nieuwe bestemming van nummer 75 én naar de wereld van dierenwinkels in het algemeen.

Kortom, we komen hier zeker nog op terug!

Succes, Esmee, Lien en Tineke!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg