Geplaatst op 20 juli 2017

Het Drieluyck: 6 nieuwe appartementen aan de Vlasmarkt in Middelburg

Toen we in maart de voorgevel van het net geopende Eethuis Today in de Vlasmarkt stonden te fotograferen keken we ook een schuin oog naar de activiteiten op nummer 28. Wat gebeurde daar opeens veel in korte tijd! Later leerden we dat daar Het Drieluyck werd gerealiseerd.

De appartementen zijn inmiddels -op een paar werkzaamheden na- af. Vorige week mochten we een kijkje komen nemen van de jonge makelaar Robbert Bareman, van HousingXL Zeeland. Wij namen uiteraard een serie foto’s, maar eerlijk is eerlijk: als je het filmpje op YouTube bekijkt krijg je een betere indruk van het resultaat.

Dat resultaat mag er in ieder geval zijn. In een paar maanden tijd is het monumentenpand prachtig verbouwd waarbij het behoud van oude elementen binnen het nieuwe geheel het meest in het oog springt. Hoe het er vroeger precies uitzag weten we niet, maar we zien in de Krantenbank Zeeland dat in de jaren 30 en 40 Maartense in het pand zat. In de periode 50-80 stuit je vooral op advertenties over verhuur, maar vanaf dan is het pand vooral in gebruik bij juridische partijen, zoals het bureau voor rechtshulp en een advocatenkantoor.

Robbert vertelde ons dat er nog 4 van de 6 appartementen beschikbaar zijn. We kunnen natuurlijk niet beweren dat het heel goedkoop is allemaal, maar bedenk wel: alles is gloednieuw, je huurt zo’n appartement gestoffeerd of gemeubileerd, en alles is ook nog dusdanig geïsoleerd dat je binnen niet zult merken dat je in een uitgaansgebied woont. Het kan een ideale plek zijn voor mensen die hier een jaartje gedetacheerd zijn, om maar eens iets te noemen.

Vanuit de gedachte aan de rubriek ‘de achterkant van de stad’ stonden wij ons natuurlijk ook weer te vergapen in de mooie gemeenschappelijke tuin van het complex. Daar hadden we mooi zicht op Malle Betje, de panden aan de Simpelhuisstraat én op de achtergevel van het pand van de weduwe Abrahamse. Daarvan weten we allemaal dat het ook toe is aan een grootscheepse renovatie, maar gek genoeg heeft het ook iets bijzonders, dat verval.

Zie ook www.facebook.com/hetdrieluyck en www.housingxl.nl/nl/.


Delen op