array(3) {
  [0]=>
  int(25039)
  [1]=>
  int(25040)
  [2]=>
  int(25041)
}

Het einde van Apotheek van Hummelen op de Markt in Middelburg

Wow, dit vinden wij toch wel nieuws: na bijna 70 jaar gaat apotheek Hummelen op de Markt verdwijnen. We lazen vorige maand wel in de PZC dat het nieuwe Medisch Centrum Kalverstraat vanaf april ook een apotheek zal gaan huisvesten (‘Apotheek Middelburg’), maar we hadden nog geen verband gelegd met de apotheek op de Markt. Dat hoorden we gisteren pas voor het eerst, van een betrouwbare bron op het terras.

We besloten het nieuwtje toch even te checken vandaag en hebben even gebeld met apotheek Hummelen. De medewerkster bevestigde het nieuws en verwees ons door naar de nieuwe eigenaar, de heer Ben (zijn achternaam vergaten wij uiteraard te vragen). Ook hij bevestigde het nieuws en legde uit dat Hummelen en de apotheek in de Stromenwijk per april zullen worden samengevoegd en dat de huur van het pand op Markt 69 (nog altijd eigendom van de familie Hummelen) is opgezegd.

Onnodig te zeggen dat veel mensen nu benieuwd zijn wie de nieuwe huurder van het pand zal worden. Markt 69 mag je tenslotte toch wel beschouwen als een ‘super A-locatie’. Ben kon daar niks over zeggen omdat hij het simpelweg niet weet. Het blijft voorlopig dus gissen, maar laten we hopen dat het een leuke of interessante zaak gaat worden.

Ondertussen staan we nog wel even stil bij Hummelen. De meeste mensen komen niet voor hun lol bij een apotheek, maar laten we wel zijn: Ringeling en Hummelen zijn klinkende namen. Het pand aan Markt 69 was een van de eerste panden van de wederopbouw. Het werd opgeleverd in 1943. W.K. Hummelen nam de apotheek al in februari 1946 over van apotheker M.J. van Pienbroek. Uit de Beeldbank Zeeland duikelden we drie foto’s van het pand op, van 1944, 1964 en 1972. Vooral die van 1944 maakt indruk, met Duitse soldaten die zich net hebben overgegeven. Ook dat is Middelburgse geschiedenis. Maar van die van 1972 worden we wel vrolijker. André’s bloemenkiosk in andere tijden. Mooi hoor.

http://www.pzc.nl/regio/walcheren/nieuw-medisch-centrum-in-middelburg-binnenkort-open-1.4714944

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Hotel The Roosevelt geopend in Middelburg
Hotel The Roosevelt geopend in Middelburg

Vanavond overnachten de eerste gasten in Hotel The Roosevelt. Wij waren zo nieuwsgierig naar deze aanwinst voor de binnenstad dat we vanochtend al even aanklopten bij eigenaars Raymonde en Martin, […]

11 mrt 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Mobile Uploads
Mobile Uploads

Markt op het Damplein: filevorming bij de afdeling groenten en fruit. #zijzijndestad

12 mrt 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Photos from Wij zijn De Stad’s post
De heropening van winkelpromenade de Lange Delft in Middelburg, 1976

Historie! In december 1976 werd de Lange Delft in Middelburg feestelijk heropend. De straat was toen getransformeerd van doorgaande weg tot winkelpromenade. De zeven foto’s van Jaap Wolterbeek komen uit […]

12 mrt 2015