Geplaatst op 04 februari 2016

Het einde van Texaco De Punt

Waaaat? Jos en Petra Boot, van Texaco De Punt, gaan er naar dertig jaar mee stoppen. Daarmee verdwijnt het laatste ‘klassieke’ tankstation uit de binnenstad van Middelburg. Dat is toch wel iets om even bij stil te staan.

Het is beslist niet zo dat het echtpaar stopt omdat de zaken slecht gaan. Petra legde ons gisteren uit dat zij bij de start in 1986 al tekenden voor een contract van 30 jaar. Nu is dus het moment gekomen dat dat contract ten einde loopt. Jos en Petra zouden ook dit jaar nog ‘uit mogen dienen’ maar ze hebben besloten eind februari al te stoppen. Jos heeft inmiddels een baan gevonden, op 100 meter van zijn huidige werklocatie: hij wordt havenmeester van Middelburg, en volgt Johan Contant op. Dat vinden we natuurlijk prachtig 🙂

Dat neemt niet weg dat het tankstation gaat verdwijnen. De kans is klein dat er na Jos en Petra nog andere exploitanten komen, want voor die 9 maanden loont dat nauwelijks de moeite. Wat er gaat gebeuren met de locatie als het station weg is wist Petra ook nog niet. Het is in ieder geval niet zo dat de grond daar vervuild is. In die die 30 jaar zijn er twee verbouwingen geweest. In 1988 werd het oude stalen hokje gesloopt (ooit nog in bedrijf bij de firma Caltex) en in 1993 werd de grond volledig gesaneerd en met lekvrije bestrating afgedekt. Dat zit dus wel snor.

Jos en Petra maakten veel mee in die dertig jaar. Vijf overvallen bijvoorbeeld, maar ook heel veel mooie dingen. Het tankstation fungeerde voor veel bewoners ook als een soort buurthuis. Even een praatje maken als je om sigaretten of frisdrank ging. Ze zullen wat dat betreft nog gemist gaan worden.

Petra leende ons vandaag nog een fotoalbum, vol foto’s van de verbouwingen van toen. Super om te zien. En hoewel zij Middelburg dus nog niet verlaten nemen we bij dezen toch even afscheid, al is het maar van een tijdperk. Bedankt voor die 30 jaar, Jos en Petra. Veel succes in de toekomst!

Tags:

Delen op